Anime o dívkách a velkých dělech

Během včerejšího dne oznámil na svém Twitter účtu Suzuki Takaaki, jenž byl poradcem ohledně bojové techniky pro Strike Witches a Upotte!!, že se chystá podobně laděné anime s německo-anglickým názvem Girls und Panzer. Po jeho oznámení přispěchali další lidé s tím, že se na projektu účastní a téhož dne byla také zprovozněna oficiální stránka. S nezvyklou rychlostí na ní byla už rovnou umístěna skoro dvě minuty dlouhá upoutávka, kterou můžete najít pod článkem. Ta již také obsahuje pár animovaných sekvencí.

Kromě toho byli ohlášeni také tvůrci a seiyuu. Projekt vzniká u animačního studia Actas, které spíše u většiny projektů sekunduje větším studiím, avšak například anime Moetan a Tactical Roar vznikalo převážně u nich. Do režisérského křesla usedl Mizushima Tsutomu (xxxHOLiC, Ika Musume, Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan), scénář napsal Yoshida Reiko (Bakuman, K-On!, Kaleido Star) a návrh postav udělal Sugimoto Isao (Sketchbook: Full Color’s, Kemeko Deluxe!, Seikon no Qwaser II). Hlasy hlavních hrdinek namluví tyto seiyuu: Nakagami Ikumi, Ozaki Mami, Fuchigami Mai, Iguchi Yuka, Kayano Ai.

Opět se bude jednat pravděpodobně o originální počin, kterých v poslední době poněkud přibylo, nebo alespoň určitě předběhne o velký kus mangu. Ta totiž začne vycházet až 5. června v časopise Comic Flapper a nikde zatím nebylo uvedeno, jestli manga adaptuje anime anebo naopak. Faktem zůstává, že už od pohledu musí být každému jasné, že se bude jednat o velice podobné anime těm, na kterých Suzuki Takaaki už dělal.

zdroje:   ANN,  ANN,  AniDB