Bleach končí

Někteří z vás si možná pamatují, jak se tu o tom spekulovalo již před rokem. Jenže to, co se loni nakonec ukázalo jako planá zpráva, se letos už pravděpodobně stává čirým a nevyhnutelným faktem. Bleach končí! Tedy konkrétně jeho úspěšná anime adaptace, jež svou pouť napříč televizními obrazovkami začala před necelými osmi lety, na podzim roku 2004. Své dlouholeté tažení by měl seriál zakončit 27. března 366. epizodou. Tuto zprávu potvrdil ve čtvrtek jeden z vrchních animátorů seriálu Hiroki Takagi poté, co mu jeden z fandů poslal přes Twitter obrázek z televizního programu, jenž můžete vidět vedle.

Zatím není jasné, co se bude po tomto osudném dni s Bleachem dít dál, jisté je jen to, že Bleach v jeho časovém vysílacím slotu nahradí od 3. dubna spin-off konkurenčího Naruta s názvem Naruto SD: Rock Lee no Seishun Full-Power Ninden. První, co se nabízí, je jednoduchá možnost pauzy, neboť seriál už prakticky dohnal předlohu a tvůrcům by nezbývalo, než znovu nasadit fillery, které by musely trvat nejspíš přes rok, než by předloha nabrala zase potřebný náskok. To by se ale seriálu mohlo stát osudným, neboť to není tak dávno, co skončily předchozí přes půl roku trvající fillery. Nabízí se ale i možnost, že toto bude konec absolutní a Bleach tak bude následovat mnohé další nedokončené shounen série.

Manga předloha ale každopádně bude pokračovat a podle slov autora tomu tak ještě alespoň následující desetiletí bude, byť před nedávnem načala svůj závěrečný dějový arc. Takže možnost, že se někdy v budoucnu Bleach na televizní obrazovky vrátí, není úplně vyloučená. O všem vás samozřejmě budeme včas informovat.

Zatím se můžete těšit aspoň na hraný Bleach film, jenž potvrdila společnost Warner Bros.

zdroj:   ANN