Novinky ze světa Code Geass

Studio Sunrise včera odhalilo několik zajímavých novinek ze světa Code Geassu. Začněme novým OVA Code Geass: Hangyaku no Lelouch – Nunnally in Wonderland (Code Geass: Lelouch z Rebelie – Nunnally v Říši divů), u kterého studio Sunrise, které pracovalo na obou sériích Code Geassu, oznámilo, že vyjde v tomto roce na DVD a Bluray. Návrhář postav z první série Takahiro Kimura se bude podílet i na tomto projektu. Zcela nový (originální) příběh bude vyprávět o Lelouchovi, který dá své síle nový rozměr a použije ji pro dobro své malé sestřičky Nunnally, která miluje Alenku v Říši divů.

Další oznámení se týkalo promo videa pro nový projekt Code Geass: Boukoku no Akito (Code Geass: Akito z vyhnanství). O tomto projektu víme, že se bude odehrávat na evropském bojišti kolem roku 2017 (tedy přibližně v době, kdy se odehrává první série), kde bude operovat jednotka složená z chlapců a dívek ze Zóny 11, kteří budou bojovat, aby zachránili svou spojeneckou jednotku. Šance na přežití na tomto bojišti je 1:20, takže asi nepůjde o žádnou procházku růžovou zahradou. Jaký bude formát projektu zatím nikdo nezmínil. Promo video, které už den po jeho zvěřejnění bylo smazáno ze serveru Youtube, můžete shlédnout níže (dokud ho nesmažou i z Vimea).

Další na řadě je film, který bude adaptovat události obou sérií o Lelouchovi z Rebelie. Oznámil tak Yoshitaka Kawaguchi, který zdůraznil, že se film opravdu bude týkat pouze prvních sérií a nikoliv oddělené série Boukoku no Akito.

Pro fanoušky Code Geass je jistě příjemné vidět tolik novinek, avšak na detaily si ještě budou muset chvíli počkat.