Moe stíhačky

Věřte tomu nebo ne, otaku se najdou i ve vrchním velení japonské armády, která nově začíná nasazovat do vzdušné výzbroje letouny s moe itashou. Prozatím se jedná o motivy v Idolmaster stylu a další by měly následovat. Něco se šušká i o Touhou stíhačkách.

Jestliže jste předchozímu odstavci nevěřili ani slovo, udělali jste zatraceně dobře. Až tak vysoko na křivce kuriozit se Japonsko prozatím nedostalo. Zato společnost Namco Bandai oznámila, že do své nedávno vydané hry Ace Combat: Assault Horizon připravila dvojici Tekken skinů (Kazama Jin a Mishima Kazuya), které budou moci hráči aplikovat na letadla. K dispozici budou od 15. listopadu, a to za cenu v přepočtu necelých sta korun českých.

Ovšem nejedná se o první počin Namco Bandai v tomto směru. Již do hry Ace Combat 6 totiž prodávali skiny Idolmaster charakterů (viz galerie), které navíc upravovaly vlastnosti letadla na základě osobnosti daných postav. Například ovládání letounu Su-47 Berkut Hoshii Miki bylo nastaveno takovým způsobem, že odporovalo fyzikálním zákonům, zatímco třeba Mirage 2000 Takatsuki Yayoi byl nereálně rychlý. Vzhledem k současné popularitě anime The Idolmaster je docela dobře možné, že se v brzké době dočká moefikace i zmíněný Ace Combat: Assault Horizon. Obrázek o tom, jak to vypadá přímo ve hře, si můžete udělat na základě přiloženého gameplay videa s F22 Amami Haruka v akci.