Another bude od P.A. Works

O chystané anime adaptaci hororové novely Another jsme vás už informovali zhruba před měsícem. Tehdy nás všechny jistě překvapilo především velmi lákavé tvůrčí obsazení, jež se na této adaptaci mělo údajně podílet. Jak už správně tušíte, pořekadlo „Zní to tak dobře, že to nemůže být pravda!“ tentokrát bohužel platí a celá původní zpráva se ukázala jako zavádějící. Naštěstí ne zcela. Noizi Itou na pozici designéra postav pořád zůstává. Ostatní obsazení se však mění.

Nové číslo časopisu Nyantype, jehož sken můžete vidět v titulním obrázku, potvrdilo, že o animaci se nepostará Madhouse, nýbrž studio P.A. Works. Režie se ujme Tsutomu Mizushima (xxxHolic nebo momentálně běžící Blood-C) a scénář napíše Ryou Higaki (Seirei no Moribito). O animaci Itouinina designu se pak postará Yuriko Ishii. Posouzení, jestli toto nové, a tentokrát již platné tvůrčí obsazení, je změna k lepšímu či horšímu, ponecháme na vás. Popření Kenjiho Kawaie na pozici autora hudby však určitě zamrzí mnohé. Tato pozice zatím zůstává volná, takže ještě uvidíme.

Kromě tohoto velkého zvratu v obsazení bylo ještě potvrzeno, že premiéra anime byla naplánována na leden 2012. O případných dalších informacích či změnách vás budeme včas informovat.