Podrobnosti o anime Nekogami yaoyorozu

Oficiální stránky anime z blížící se letní sezóny Nekogami yaoyorozu dnes přišly s podrobnějšími informacemi o obsazení seiyuu, lidech, kteří budou na anime pracovat a přesnými daty začátků vysílání. Co se dat vysílání týče, tak ty najdete dole v tabulce ve své úplnosti, ale ze jmen, která budou na projektu pracovat, si dovolím ocitovat jen ty podstatné. Režie připadla Hiroaki Sakuraiovi (Kaichou wa maid-sama, GA, Jubei-chan 1), designu postav a režie animace se ujme Atsuko Watanabe (GA, Senjou no valkyria) a animovat bude studio AIC Plus+ (GA, Asobi ni iku yo!). Není třeba žádného detektivního talentu na to, abychom viděli, že se tady jasně znovu sešel tým z Geijitsuka art design class.

Hlavní postavy namluví Haruka Tomatsu (Nagi z Kannagi, Kisaragi z GA) a Yui Horie (Hanekawa z Bakemonogatari, Namiko z GA). V dalších rolích se objeví například Yuuko Sanpei, Ayana Taketatsu nebo Ai Kayano, z nichž už ale nikdo nemá překvapivě nic co dočinění s Geijutsuka art design class.

Nekogami yaoyorozu je anime podle stejnojmenné mangy od tvůrčí skupiny FLIPFLOPs. Děj se odehrává ve 21. století, ale i v této moderní době stále existuje množství různých bohů. Jedním z nich je „kočičí“ bohyně Mayu, která žije v obchodě druhé hlavní postavy, dívky jménem Yuzu Komiya. Kromě toho, že se Mayu ze své kočičí povahy nejraději jen povaluje a hraje hry, má také mezi bohy spoustu přátel a známých, takže se s ní Yuzu rozhodně nenudí. Anime po prvním traileru vyvolalo pobavené reakce 2chanu kvůli tomu, že v některých částech a některými postavami až příliš připomínalo Touhou. Není se ale moc co divit, jelikož FLIPFLOPs byli původně doujin circle a mimo jiné kreslili i Touhou doujinshi.

Televizní stanice Začátek vysílání
AT-X 9.7. (od 8:30 a 20:30)
AT-X 13.7. (od 14:30 a 2:30
následující den)
Chiba TV 13.7. (od 1:30)
Tokyo MX 13.7. (od 2:30)
TV Aichi 14.7. (od 2:00)
TV Saitama 15.7. (od 1:05)
Sun TV 15.7. (od 2:05)
BS 11 15.7. (od 23:00)