Co nás čeká v televizi v létě

A máme tady letní sezónu. Po extrémně nabité jarní sezóně a s vidinou vysoce kvalitní podzimní sezóny se může ta letní zdát trochu slabší. Doufám ale, že vás následující seznam přesvědčí o tom, že ani toto léto není k zahození. Máme tady 23 sérií, což je solidní návrat do reality po 35 na jaře. Seznam se zabývá pouze TV anime, ale kromě nich se můžeme tuto sezónu ještě těšit na 25 OVA a speciálů. Čeká nás také 11 filmů, z nichž minimálně některé by opravdu stály za zhlédnutí (například asi nejočekávanější Fullmetal Alchemist: Milos no Seinaru Hoshi).

Pokud najdete v seznamu nějakou chybu, překlep, případně budete chtít něco doplnit (anime, které mi uniklo a podobně), tak pište do komentářů. Nepište, prosím, jen o dětských anime, která vynechávám záměrně, protože nikoho, kdo už umí číst, nejspíše nezajímají. Také jsou vynechány různé speciály (Milky Holmes speciál), internetové pořady  (Appleseed XIII) a krátké anime součásti jiných bloků (Double-J v bloku Yuruani?). Pořadí, ve kterém jsou série uvedeny, je čistě náhodné. Přidával jsem je tak, jak se ke mně dostávaly.

Usagi Drop
Anime podle mangy autorky Yumi Unita. Příběh, ve kterém si sám žijící Daikichi přivede domů svoji malou příbuznou, které zemřel otec, s tím, že se o ní bude starat, sice na první pohled zní jako levná zápletka z loli hentai mangy, ale opak je pravdou. Příběh mangy se tváří poměrně realisticky a Daiichi brzo zjistí, že postarat se o malu Rin není žádná sranda. Animuje studio Production I.G, vysílat se začne 7.7.
Linky: AniDB, Oficiální stránky, Manga předloha
Upoutávka: YouTube, Oficiální stránky
No. 6
Podle sci-fi knihy autorky Atsuko Asano. Příběh je zasazen do města budoucnosti „No. 6“, ve kterém je jedna z hlavních postav, Shion, už od svého mládí vychováván jako budoucí elita společnosti. Jednoho dne ovšem potká muže jménem Nezumi a toto setkání provždy změní jeho život. Jsem jediný, komu se hned vybaví anime Terra e? Animuje studio Bones, vysílat se začne 7.7.
Linky: AniDB, Oficiální stránky
Upoutávka: YouTube, Oficiální stránky
Morita-san wa mukuchi
Po OVA z 26.2. přichází konečně plnohodnotné anime zpracování. Předlohou anime je 4-koma manga z pera Tae Sano, která sleduje každodenní život Mayi Mority, dívky, která je tak plachá a neustále zamyšlená, až se nakonec s nikým ve škole nedokáže bavit. V režisérském křesle zůstane i v TV sérii Naotaka Hayashi a studio Dream Creation se také nezmění. Vysílat se začne 5. 7.
Linky: AniDB, Oficiální stránky, Manga předloha
Články na Konatě: OVA, Oznámení TV série
Kamisama Dolls
Anime zpracování mangy autora Yamura Hajime. Hlavním hrdinou je Kyouhei, který pochází z vesnice, jejíž lidé dokáží ovládat figuríny, které sami označují za bohy. Kyouhei se chce z vlivu vesnice vymanit, a tak se vydá do Tokia studovat. Brzy ale zjistí, že špinavé tajemství a vnitřní spory jeho vsi si ho najdou i v anonymním velkoměstě. Animuje studio Brains Base a vysílat se začne 5. 7.
Linky: AniDB, Oficiální stránky, Manga předloha
Upoutávka: YouTube, Oficiální stránky
Články na Konatě: Oznámení a obsazení
Yuru Yuri
Parta školaček obsadí klubovnu čajového kroužku a založí si tam svůj vlastní neoficiální Klub zábavy. Předlohou je oficiálně manga od Namori, ale každému je asi jasné, kampak kořeny skutečně vedou. Kdy už tyhle kopie K-Onu skončí? Animuje studio Doga Kobo a i kresba původní mangy je pěkná, takže se snad můžeme těšit alespoň na hezkou animaci. Vysílat se začne 4. 7.
Linky: AniDB, Oficiální stránky, Manga předloha
Upoutávka: YouTube, NicoNico
Články na Konatě: Oznámení
Blade
Blade snad nepotřebuje představovat. Kdo by jej na západě neznal. Animované verze se ujme opět Madhouse, který nás poslední dobou zásobuje nějakým tím západním příběhem každou sezónu (X-Men, Wolverine, Iron Man). Režírovat bude Mitsuyuki Masuhara, který sice samostatně zatím udělal jen spár sladkých komedií, ale spolupracoval už třeba na Shiguri, takže to nejspíše nebude tak hrozné. Vysílá se od 1. 7.
Linky: AniDB, Oficiální stránky
Upoutávka: YouTube, Oficiální stránky (vlevo dole)
Uta no Prince-sama: Maji Love 1000%
Pro změnu zase něco pro slečny a zároveň také adept na titul nejblbějšího názvu sezóny. Z anime podle PSP herní předlohy pro dívky kouká na první pohled solidní reverse-harem. Hlavní protagonistka, aspirující skladatelka Haruka, se dostane do školy pro budoucí zpěváky a idoly, kde si dovolím tipnout, že o nápadníky nebude mít nouzi. Animuje ne zrovna překvapivě studio A-1 Pictures a vysílat se začne od 3. 7.
Linky: AniDB, Oficiální stránky
Upoutávka: YouTube (upoutávka na hru)
Natsume Yuujinchou 3
Už třetí pokračování příběhu podle mangy autorky Yuki Midorikawy. Natsume zdědil po babičce Reiko „knihu přátel“, plnou kontraktů s duchy, které donutila k poslušnosti. Těm se to ale moc nelíbí a Natsume se kvůli tomu teď musí pořádně ohánět, aby mu duchové dali pokoj a zároveň z toho vyvázl živý. Animuje opět studio Brains Base a vysílat se začne 4. 7.
Linky: AniDB, Oficiální stránky, Manga předloha
Upoutávka: YouTube (ukázka na Natsume Yuujinchou)
THE iDOLM@STER
Tato série také sotva potřebuje představovat. Předlohou je známá hra pro Xbox, ve které se jako manažer staráte o dívčí taneční/hudební skupinu. Animuje studio A-1 Pictures a režíruje Atsushi Nishigori. Jelikož se jedná o anime z prostředí hudebního světa, stálo by asi za to uvést člověka, který má na starosti hudbu. Je jím Ryuuichi Takada, který předtím pracoval na hudbě pro film Suzumiya Haruhi no Shoushitsu. Vysílat se začne 7. 7.
Linky: AniDB, Oficiální stránky
Upoutávka: YouTube, Oficiální stránky
Články na Konatě: Oznámení
BLOOD-C
Nový přírůstek do spokojeně rostoucí rodinky víceméně nesouvisejících Blood anime. O tomto kousku už Napůl informoval tolik, že ho musíte znát ani kdybyste nechtěli, takže jen zopakuju to nejpodstatnější. Příběh nesouvisí s předchozími Blood sériemi a hlavní hrdinka je tentokrát miko. Ale potvory bude mečem řezat i teď. Animuje Production I.G, design postav dodal Clamp a režíruje Tsutomu Mizushima. Vysílat se začne 7. 7.
Linky: AniDB, Oficiální stránky
Upoutávka: YouTube, Oficiální stránky
Články na Konatě: Oznámení, představení, první spot a obsazení, druhý spot a trailer
Mayo Chiki!
A začíná blok anime podle light novel. V tomto půjde o komedii ze školního prostředí. Konoe Subaru pracuje jako sluha spolužačky Suzutsuki Kanade, což zní možná divně v reálu, ale na anime je to ještě docela normální zápletka. Jenomže Subaru je ještě k tomu převlečená holka. Animuje studio Feel a vysílání začne 7. 7.
Linky: AniDB, Oficiální stránky
Upoutávka: YouTube, Oficiální stránky
Články na Konatě: Oznámení
R-15
Další anime, které má jako předlohu light novelu. Hlavním hrdinou je Akutagawa Takuto a dějištěm elitní škola Hirameki Gakuen. Opět to zní normálně, dokud se nedozvíme pokračování. Takuto je totiž spisovatel erotických knih a tyto své zkušenosti hodlá plně využít. Animuje studio AIC a režíruje Munenori Nawa. Vysílat se začne 9. 7.
Linky: AniDB, Oficiální stránky
Upoutávka: YouTube, Oficiální stránky (obojí jen představení seiyuu)
Články na Konatě: Oznámení
Dantalian no Shoka
Třetí anime podle light novely. Tentokrát už nejde o nic ze školního prostředí. Hlavní postavou je Hugh Anthony Disward, který po otci zdědí starý dům. Když si ho jde prohlédnout, tak ve sklepě najde dívku vzezření panenky, ale s ostrým jazykem, jménem Dalian. (Zvedněte ruku, komu se právě vybavil Gosick.) Ta je ovšem ve skutečnosti správcem knihovny démonů. Animuje Gainax a vysílat se začne 8. 7.
Linky: AniDB, Oficiální stránky
Upoutávka: YouTube (velmi rané PV)
RO-KYU-BU!
Čtvrté anime podle novely. Děj se točí kolem středoškoláka Subaru Hasegawy, který se rozhodne vstoupit do basketbalového kroužku. Hned druhý den je ale činnost klubu pozastavena, protože na kapitána kroužku padlo podezření, že je lolicon. Subaru, který se tak po škole poflakuje a nemá do čeho píchnout, je tetou donucen jít dočasně dělat trenéra basketbalu na blízkou základku. A všechny členky basketbalového kroužku jsou samozřejmě loli. Animují Studio Blanc a Project No.9, vysílání začne 1. 7.
Linky: AniDB, Oficiální stránky
Upoutávka: YouTube
Články na Konatě: Oznámení, Live-action trailer
Kamisama no Memochou
A další podle novely. Hlavními postavami této „NEET detektivky“ jsou středoškolák Narumi Fujishima a dívka jménem Alice. Děj se odehrává ve velkoměstě a knihy jsou známé tím, že se nevyhýbají žádné temné stránce, kterou jen město může mít. Měli bychom se tak dočkat drog i kriminality v míře, která je pro běžnou light novelu nezvyklá. Animuje studio J.C.Staff a vysílat se začne 8. 7. Ale pozor! První díl bude rovnou hodinový speciál.
Linky: AniDB, Oficiální stránky
Upoutávka: YouTube
Články na Konatě: Oznámení
Mawaru Penguin Drum
Anime, o kterém se ani tak blízo k začátku vysílání pořad skoro nic neví. Na oficiálních stránkách nic není a kromě nějakých těžko ověřitelných příspěvků na blozích se mi nepodařilo vypátrat žádné informace o obsahu. Víme alespoň, že animovat bude studio Brains Base a režie se ujme klasik staré školy, Kunihiko Ikuhara. Na AT-X se začne vysílat 15. 7.
Linky: AniDB, Oficiální stránky
Sacred Seven
Když čtu popisek „nové středoškolské akční anime“, tak mi začíná běhat mráz po zádech při vzpomínce na HOTD. Naštěstí v tomto případě jde o jiné studio, konkrétně Sunrise, takže to snad dopadne o něco lépe. Svatá sedmička zatím nepustila moc informací o tom, na co se můžeme těšit. Jisté je, že nemá ani manga ani knižní předlohu a jde o originální projekt, tak se modleme, aby mu ta originalita zůstala i v jiném smyslu. Vysílat se začne 2.7.
Linky: AniDB, Oficiální stránky
Upoutávka: YouTube, Oficiální stránky
Baka to Test to Shoukanjuu 2
Bitva o lépe vybavenou učebnu bude pokračovat v druhé sérii Baka to Test to Shoukanjuu. Pokud jste neviděli první sérii, tak to před sledováním nezapomeňte napravit. A nevynechte ani OVA, které vyšlo v únoru a březnu. Animovat bude opět studio Silver Link a nezmění se ani režisér Shin Oonuma, takže se snad můžeme těšit na přinejmenším stejnou kvalitu jako u první série. Vysílat se začne 7. 7.
Linky: AniDB, Oficiální stránky
Upoutávka: YouTube (OP song), YouTube (ED song)
Články na Konatě: Oznámení
Ikoku Meiro no Croisee
Očekávaná adaptace mangy Hinata Takedy o japonské dívce, která se ve druhé polovině devatenáctého století dostane do Paříže. Kromě zajímavého příběhu o překonávání kulturních odlišností se od anime čeká hlavně výborná animace. Koneckonců jde o sérii z dílny studia Satelight, které pracovalo například na Macross Frontier. Starosti mi trochu dělá režisér Kenji Yasuda, ale snad to dopadne dobře. Tomuto anime držím palce. Vysílat se začne 3. 7.
Linky: AniDB, Oficiální stránky, Manga předloha
Upoutávka: YouTube, Oficiální stránky
Články na Konatě: Oznámení týmu
Itsuka Tenma no Kuro Usagi
A ještě jedno anime podle novely, tentokrát od autora The Legend of the Legendary Heroes, Takaya Kagamiho. Mělo by jít o školní fantasy. Hlavní hrdina Taito poslední dobou ve snech potkává upírku, která tvrdí, že mu dala svůj „jed“. Brzy ale zjistí, že jeho sny jsou možná skutečnější, než si doposud myslel. Animuje Zexcs a vysílat se začne 9. 7.
Linky: AniDB, Oficiální stránky
Upoutávka: YouTube, Oficiální stránky (skrolujte dolů, jsou tam různé ukázky)
Nekogami Yaoyorozu
Anime podle stejnojmenné mangy od tvůrčí skupiny FLIPFLOPs. Děj se odehrává ve 21. století, ale i v této moderní době stále existuje množství různých bohů. Jedním z nich je „kočičí“ bohyně Mayu, která žije v obchodě druhé hlavní postavy, dívky jménem Yuzu Komiya. Kromě toho, že se Mayu ze své kočičí povahy nejraději jen povaluje a hraje hry, má také mezi bohy spoustu přátel a známých, takže se s ní Yuzu rozhodně nenudí. Animuje AIC Plus+ a vysílat se začne 9. 7.
Linky: AniDB, Oficiální stránky, Manga předloha
Upoutávka: YouTube, Oficiální stránky
Články na Konatě: Podrobnosti
Manyuu Hikenchou
V každé čtvrtletce se najde alespoň jedno anime, které je převážně o pohupujícím se poprsí hlavních hrdinek. Jsem rád, že je tady konečně jedno, které se ten fakt nesnaží schovat za nějaký vachrlatý příběh, ale řekne to rovnou na plnou hubu. Tohle anime bude o kozách. Tečka. Pohupující se hrudníky bude kreslit studio Hoods Entertainment a obrazovky zaplní 10. 7. Pokud umíte alespoň trochu japonsky, doporučuji vtipně provedené oficiální stránky.
Linky: AniDB, Oficiální stránky, Manga předloha
Upoutávka: YouTube
Články na Konatě: Oznámení
Nurarihyon no Mago: Sennen Makyou
Poračování první série Nurarihyon no Mago o mladém dědici pozice šéfa klanu démonů, který ale více než o svou hodnost mezi démony stojí spíše o to být normálním člověkem. Animovat bude i nadále Studio DEEN, v křesle režiséra se ale vystřídá Junji Nishimura s Michio Fukudou. Vysílat se bude od 3. 7.
Linky: AniDB, Oficiální stránky, Manga předloha
Upoutávka: YouTube
Články na Konatě: Oznámení