Český tsundere top 10

V redakci jsme si nemohli nevšimnout, že články věnující se nejrůznějším zahraničním top ten anketám na Konatě slaví úspěchy, jak ve čtenosti, tak i v diskuzích pod nimi. Proto jsme se rozhodli vás překvapit (snad příjemně) tím, že čas od času vydáme vlastní žebříček nějaké té nejlepší desítky a nastavíme tak české zrcadlo mnohdy kontroverzním výtvorům našich japonských otaku kolegů. Každý takový top ten bude vycházet z již uzavřeného hlasování vás, čtenářů, v anketách, které na Koně průběžně obměňujeme. Stejně jako v tomto prvním případě bude jejich podstatu tvořit obrázek z naší dílny, ze kterého se dozvíte konečné pořadí dané nejlepší desítky, dodatečné informace k prvním třem místům i příslušnou definici předmětu ankety.

Jak již samotný nadpis napovídá, v prvním žebříčku jsme si vzali do hledáčku anime charaktery poznamenané tsundere povahou. V nemalé míře jsem se inspirovali u původní předlohy této nejlepší desítky, což také vysvěluje přítomnost mužské postavy Hieie z Yuu Yuu Hakusho. Poté, co jsme si ho všimli, dostala nemalá část redakce chuť ho z ankety diskvalifikovat, ale chlapík už měl tolik hlasů, že by to nebylo vůči hlasujícím dívkám fér. Nicméně tomu bychom se do budoucna chtěli vyhnout tím, že možnosti v hlasování pro top 10 á la Konata budeme pečlivě vybírat výhradně na základě vlastních preferencí a úsudku.

Poděkování za tento žebříček patří v první řadě vám, čtenářům Kony, neboť právě díky vašemu zájmu o tyto žebříčky a vašemu početnému hlasování v anketách mohl vzniknout. Jedním dechem musím poděkovat i našemu redakčnímu grafikovi xD25, který má na svědomí následující obrázek.