Hatsune Miku vláček

Zpráva, že Hatsune Miku spolupracuje se Sapporem, nejspíše už nikoho nepřekvapí. Přecejen město s Cryptonem podepsalo smlouvu už někdy na začátku prosince a od té doby se Miku pilně činí dělat městu reklamu. Její hlas se objevuje v hlášeních v autobusech a metru, její vizáž na reklamních předmětech a měla i svoji sochu na letošním ročníku tradičního Sapporského festivalu soch ze sněhu. Dokonce ne poprvé. Fanoušci figurek si nejspíše všimli i sněžné Miku (objevila se už před rokem, tehdy byla podle mě dokonce ještě hezčí). Ovšem nedávno se objevil další reklamní tah, který mě přesvědčil, že to asi páni radní myslí s tou propagací opravdu vážně. A zároveň byl příliš roztomilý, abych o něm dokázal neinformovat.

Hatsune Miku se dočkala vlastního vláčku. Město ve spolpráci se společností Crypton Future Media, která Miku stvořila, předělalo jeden ze svých vlaků na Miku-vlak. Sněhomikuvlak, kdybych se to mermomoci snažil nějak pojmenovat. Výzdoba neskončila jen několika nálepkami z venku, ale nezapoměli ani na Miku dekoraci uvnitř, včetně vlastnoručního podpisu Saki Fujity, seiyu, jejíž hlas byl použit jako základ pro hlas Hatsune Miku. Fujita se také účastnila zahajovací jízdy, dokonce stylově v uniformě průvodčí. A aby byl efekt dokonalý, tak i hlášení ve vlaku „namluvila“ Hatsune Miku.

Vláček bude v Sapporu vozit cestující do 26. března a soudě podle nadšených komentářů na 2chanu a blozích o ně zřejmě nebude mít nouzi. A pro ty, co se zrovna sami na Hokkaido nechystají, přináším alespoň galerii.