„Relaxační“ cafe z Akiby

První maid cafe se otevřelo už i u nás, ale úroveň praštěnosti, na které je tokijská Akiba, je pro nás stále ještě v nedohlednu. Obyčejných maid cafe je tam samozřejmě také dostatek, ale kromě nich i spousta pofiderností doslova „Akihabarského“ kalibru. Jednu takovou otevřeli před pár dny a jmenuje se Homemakuri & sarawari cafe bar.

Těžko říct, jestli je tohle ještě vůbec možné zařadit po bok maid cafe. V nově otevřeném obchodu vás sice obsluhují slečny v cosplayi, ale o klidné cafe, kam by se dalo jít najíst a napít, se rozhodně nejedná. Koneckonců mají to napsané rovnou na vývěsce před obchodem – tady klidné posezení nehledejte. Homemakuri cafe je tady hlavně proto, aby vás zbavilo stresu. Takže si uvnitř můžete zaplatit speciální služby, jako třeba nechat se od servírky vychvalovat, nebo jít pro uklidnění rozmlátit pár talířů. Na rozbíjení talířů (a jiného nádobí) je obchod dokonce vybaven speciální místností, kde vám k vašemu zuření navíc ještě stylově pustí hudbu z Rockyho. A samozřejmě za každou dobrou ránu vám vaše v cosplayi oděná hosteska nezapomene zatleskat…

Na blozích dostává nové cafe poměrně dobré hodnocení. Jestli ale skutečně zabírá proti stresu, to je možná trochu nejisté. S cenami 500 yenů za dva šálky na čaj (k rozbití), případně 1000 yenů za dvě misky, si myslím, že takové uvolnění napětí nejspíše nakonec dopadne ještě větším stresem, jen trochu jiného druhu.