Těžký život Hatsune Miku

Miku to nemá vůbec jednoduché. Je tomu teprve několik dnů, co se o ní duchovní otec cyberpunku William Gibson zmínil jako o nepříliš zajímavé postavě, která by navíc měla ubrat na svém anime vzhledu. Pravděpodobně jediné, co ho zachránilo před davem rozzuřených Miku fans, bylo pozdější prohlášení, že Hatsune Miku jest větším fenoménem, než se původně domníval, což z jeho strany bude vyžadovat další studium.

Nyní Miku ovšem utrpěla další úder, a to z poměrně nečekané strany. Člen visual kei skupiny the GazettE známý jako Aoi totiž prohlásil, že se mu pranic nelíbí srovnávání Vocaloidů se živými hudebníky, přičemž osoby, jež takto činí, označil za šílené. Nutno podotknout, že tweet, ve kterém toto hrdinsky vyřknul, nedlouho poté hrdinsky smazal a odmlčel se.

Vocaloidky jsou mezi japonskými chlapeckými skupinami vůbec silně oblíbené. Skupina KAT-KUN, která vzhledově k visual kei rovněž nemá daleko, si je kupříkladu oblíbila natolik, že do vlastního songu vtipně ripnula skladbu DYE od Megurine Luky. Jsem zvědavý, jak se svým smyslem pro humor obstojí proti drtivé vlně odporu, jež se okamžitě zvedla z tábora uctívačů Miku & spol.

A k duševní pohodě nejpopulárnější z Vocaloidek dozajista nepřispívá ani nedávné oznámení z její oficiální FB stránky o tom, že se bude muset naučit zpívat anglicky.

Chudáček Hatsune to skutečně nemá jednoduché!