Nanoha film první v prodejnosti, Haruhi BD-BOX láme rekordy

V týdenním hodnocení prodejnosti BD disků od firmy Oricon se na první místo vyšvihl film Nanoha: The Movie 1st s 58 000 prodaných kusů za týden. Není to sice poprvé (a snad ani naposledy), co se anime dostalo na vrchol žebříčku prodejnosti, ale konkrétně Nanoze se to tento týden povedlo prvně. Nejblíže vrcholu se dříve dostaly první, druhé a osmé DVD řady StrikerS, všechny na 4. pozici.

První Nanoha film, který vešel do kin v lednu tohoto roku, znovu zpracovává děj z první série anime. Film si získal obrovskou popularitu na internetu a mezi otaku komunitou a nalákal do kin celkem 260 000 diváků (celkové tržby 380 mil. yenů). Na druhém filmu se již pracuje, přesnější informace ale zatím nemám.

Za pozornost rozhodně stojí také druhé místo v celkovém hodnocení prodejnosti BD disků za poslední týden. Na to se totiž dostal Haruhi kompletní BD-BOX s 31 000 prodanými kusy. Na BD BOX, který obsahuje více disků a také je značně dražší, než běžné BD (oficiální cena Haruhi BD-BOXu je 39 900 yenů), je to extrémní úspěch. Podle žebříčku prodejnosti BD BOXů, který se mi dostal do spárů, překonala Haruhi více než třikrát 9 703 kopií boxu série Darker than black, který byl doposud na prvním místě.

Na diskuzním serveru 2chan se nyní spekuluje, jakou prodejnost asi bude mít chystané BD vydání Haruhi filmuSuzumiya Haruhi no Shoushitsu. Je jasné, že filmy mají momentálně mezi otaku úspěch a také zájem o Haruhi sérii je stále velmi živý.