Fairy Tail bude pokračovat

Už březnový tweet (o kterém jsme vás stihli informovat) Mashimy Hira, autora mangy Fairy Tail, i samotné anime končící slovy „Pokračování příště“ dávaly naději, že se anime zpracování někdy v budoucnu dočká pokračování. Naděje se stala skutečností tento týden ve čtvrtek, kdy Mashima Hiro na Twitteru oznámil, že se chystá další televizní série Fairy Tail, jež bude na tu stávající navazovat. Mashima Hiro je mimochodem na Twitteru velmi aktivní a často na něm prezentuje různé nákresy, z nichž některé můžete vidět dole v galerii.

Anime Fairy Tail se začalo vysílat na podzim roku 2009 a skončilo letos 30. března, neboť příběhem dohnalo mangu, kterou adaptuje. Ta vychází od roku 2006 v časopise Weekly Shonen Magazine společnosti Kodansha. Zatím poslední, v pořadí již 39. svazek vyjde v srpnu. K němu bude přibaleno OVA Fairy Tail x Rave, kde se setkají postavy z Fairy Tailu a Rave – mangy, na níž Mashima Hiro pracoval před Fairy Tail a která se rovněž dočkala anime adaptaci.

Pro neznalé doplním, že příběh vypráví o čarodějce Lucy, jejímž snem je dostat se do cechu mágů Fairy Tail. Do něj se náhodou dostane a společně s dalšími mágy plní nejrůznější úkoly, při kterých zažívá plno dobrodružství.