Horká letní sezóna 2022

Poslední díl nejen špionské rodinky byl již odvysílán a do domů a bytů se zvenčí vkrádá nepříjemné horko. Ano, je tu léto v plné parádě a s ním i letní anime sezóna na japonských televizních obrazovkách. Celkově se bude vysílat přes 40 nových klasických dvacetiminutových sérií a my vám opět přinášíme žhavé tipy z naší redakce.

Než se k nim ale dostaneme, pojďme se podívat, na jaké kousky se těší přímo v Japonsku. Výsledky jsme opět převzali ze serveru animateTimes a hlasování bylo opět rozděleno na pánskou a dámskou část publika. Pánové se nejvíce těší na samá pokračování. Na pátém místě mají anime Kanodžo, okarišimasu, čtvrté místo zabírá dlouho očekávané pokračování Hataraku maó-sama!. Bronzovou pozici získala druhá série Jókoso džicurjoku šidžó šugi no kjóšicu e, stříbrnou čtvrtá řada Dungeon ni deai wo motomeru no wa mačigatteiru daró ka IV: Šin šó meikjú-hen a zlatou čtvrtý Overlord. Dámská část má ovšem jiné favority. Pátou pozici obsadilo ONA Kakegurui Twin. Bramborovou pozici získala druhá série Jókoso džicurjoku šidžó šugi no kjóšicu e. Na třetí příčku divačky vynesly druhou sérii Shadows House, na druhou komedii Kumičo musume to sewagakari a na první televizní speciál Dr. STONE: Rjúsui.

A nyní už slíbené tipy redakce:

Garax

Saikin jatotta Maid ga ajašiiStudio: Blade/Silver Link

visual
Romantická komedie o klučinovi a jeho kozaté služebné? To je za mě recept na velice kvalitní podívanou. Navíc se na sérii podílí studio Silver Link, jehož animační styl a předešlá díla mám rád, takže jistě nebudu zklamaný.
Overlord IVStudio: Madhouse

visual
Tady jsem už trochu nalomený, neboť se přiznám, že mě třetí sezóna oproti prvním dvěma zase tolik nebavila. Čekání na sezónu čtvrtou bylo dost dlouhé, ale i přesto tomu dám šanci a podívám se alespoň na prvních pár epizod. I tak asi budu přemýšlet o přesunu k light novelám, o kterých se tvrdí, že jsou znatelně lepší, což při momentálně vydaných šestnácti knihách znamená zábavu na hodně dlouhou dobu.
Made in Abyss: Recudžicu no ógonkjóStudio: Kinema Citrus

visual
Tak jsem se konečně dočkal druhé řady jednoho ze svých nejoblíbenějších anime a konečně se budu moct podívat na film, který jsem si přesně z tohoto důvodu schovával. Všechny tvůrčí posty zůstaly nezměněny, a tak budu držet palce, ať je i druhá sezóna alespoň stejně dobrá jako ta první.
Kumičó musume to sewagakariStudio: Feel/Gaina

visual
O téhle sérii slyším prvně a nevím o ní nic krom nástřelu děje a toho, že má animaci, která nenadchne ani neurazí. Každopádně mám s příběhy o hlídání dětí obecně dobrou zkušenost a tohle by také mohla být sranda, tak proč ne, nemám co ztratit.
Hataraku maó-sama!!Studio: Studio 3Hz

visual
Po téměř deseti letech se nám k mému překvapení vrátí pán démonů do místního fast foodu a já hodlám být u toho. Nebudu tvrdit, že si z první sezóny mnoho pamatuju, ale to nevadí, určitě se vzhledem k náročnosti příběhu podobných děl rychle chytnu a snad se budu dobře bavit.

Kaya

Jókoso džicurjoku šidžó šugi no kjóšicu e 2nd SeasonStudio: Lerche

visual
První sérii jsem si toho času pustil úplně náhodně, když jsem nevěděl, na co koukat… A ejhle, vyklubal se z ní titul, jemuž jsem dal téměř známku nejvyšší. Ajanokódži a slečny kolem něj jsou (aspoň pro mě) skvěle napsané a já si užívám každou minutu. První série byla moc pěkná, ale klasicky v duchu „reklama na tištěnou předlohu“, a tak jsem moc nedoufal, že jí dostane i animovaného pokračování… a ono JO! Pecka.
Overlord IVStudio: Madhouse

visual
Óó, ANO! Konečně další Ainz. I když Overlord byl, je a bude mojí anime abnormalitou, protože je to všechno jen ne MOE, které již dlouho preferuji, těším se na jeho pokračování jako nikdy. Dokonce jde u jednu z mála sérií, jejichž tištěnou předlohu mám i doma. Je to moje srdcovka a tuhle sezónu si ji prostě nemohu nechat ujít.
Hataraku maó-sama!!Studio: Studio 3Hz

visual
Když výše píšu, že jsem u Jókoso neočekával anime pokračování, tak u Maó to platilo několikanásobně. Po těch skoro deseti letech už jsem ztratil všechnu naději, že se druhé série dočkám. I když už mám obsah druhé série přečtený, na tuto adaptaci se moc těším.

Wolfii

Made in Abyss: Recudžicu no ógonkjóStudio: Kinema Citrus

visual
Pokračování skoro by se chtělo říct klasického anime a filmu, kde děti trpí v míře větší než malé. Uvidíme, jak daleko se v rámci adaptace dostaneme, jasná je ale minimálně Faputa, na kterou se určitě západní weebové vyloženě těší!
Hataraku maó-sama!!Studio: Studio 3Hz

visual
Další pokračování, tentokráte vyvedené komedie o pánovi pekel zaměstnaném ve fastfoodu. První série byla výborná podívaná, která inspirovala řadu dalších lepších i horších anime a jiných děl, takže doufejme, že si Hataraku svou kvalitu udrží a nezklame!
Soredemo ajumu wa josetekuruStudio: Silver Link

visual
Máte rádi vysoká čela a tenké končetiny? Máte rádi středoškolačky dobírající si svoje mužské protějšky? Líbila se vám v nedávné době díla jako Karakai džózu no Takagi-san či Kunoiči Cubaki no mune no uči? A nevadí vám trochu šógi? Tak to máte veliké štěstí, protože po dvou zmiňovaných dílech se dočká anime podoby i třetí ze čtyř běžících mang autora Jamamota Sóičiróa, kterou já osobně řadím hned kousek za dospělou verzi Takagi. Rozhodně se těším, protože dynamika hlavních postav i vedlejšího páru v manze je skvělá a u tohoto zpracování nečekám od animačního studia žádné ústupky.

mJezdec

Utawarerumono: Futari no HakuoroStudio: White Fox

visual
Utawarerumono beru za povedenou sérii, takže jsem nadšený, že po tolika letech vychází další část příběhu. Navíc se tentokrát rozšíří divákovo povědomí o univerzu, protože se bude řešit převrat ve vedlejší zemi. Ani mě moc netrápí pravděpodobný chaos v postavách, protože atmosféra nejspíš bude pořád na stejně skvělé úrovní jako u předchozích sérií.
Júrei DecoStudio: Science Saru

visual
Ostrov plný šťastných lidí, co sbírají love bodíky, aby mohli získávat další rozšíření. Tak určitě. Jestli jsem se ze sledování anime něco naučil, tak to, že v utopii je vždy něco shnilého. Už se těším, jak se bude tenhle domeček z karet postupně rozpadat, až se půjde víc a víc do hloubky.
Jofukaši no utaStudio: Liden Films

visual
Ještěže máme to anime. Kde jinde se může člověk těšit na roztomilou upírku, co si večer odvádí kluky s nespavostí k sobě, kde jim okousává krk. Kdo o něčem takovým kolem půlnoci nefantazíroval, že?

Shinobu

Mamahaha no curego ga motokano dattaStudio: Project No.9

visual
Tak trochu jiná romcom s dávkou cundere… To mě napadá jako celkem výstižná zkratka děje, alespoň co se týká prvního dílu předlohové light novely. Víc jsem prozatím nestihl, ale o to víc jsem zvědavý, kam se bude děj ubírat dál. Styl příběhu a humoru je tak trochu specifický, takže toto anime určitě nebude pro každého, ale pokud se kvalitou bude blížit knize, své fanoušky si určitě najde.
Made in Abyss: Recudžicu no ógonkjóStudio: Kinema Citrus

visual
Protože mangy příliš nečtu, zbývá mi v tomto případě jenom anime. Tady se ale vůbec nebojím, že by to byl problém nebo škoda, protože první série byla téměř dokonalá, a pokud jde o následující film… mám ještě víc než týden, abych si doplnil vzdělání. Každopádně tento kousek doporučuje 11 z 10 Shinobuů.
Shadows House 2nd SeasonStudio: CloverWorks

visual
I když jsem první řadu půvondě začal sledovat pouze ze zvědavosti, byl jsem více než mile překvapen jak neotřelostí děje, tak jeho zpracováním. U druhé série kromě toho očekávám i příběhový posun, protože upřímně vůbec netuším, co dalšího se může stát. A pokud máte rádi mysteriózní záležitosti (a Shadows House neznáte), je pořád čas dokoukat první řadu.
Hataraku maó-sama!!Studio: Studio 3Hz

visual
Existuje řada anime, která se v náhodných časových intervalech objevují v článcích „Proč toto anime nikdy nedostane pokračování?“. Jednou z největších stálic je (vlastně bylo) anime Hataraku maó-sama!. Vzhledem k tomu, že je tento kousek pro mě značně srdeční záležitostí a zároveň jedním z nejoblíbenějších anime… úúú, jak já se těším! Pardon, zase tak žhavé to není, protože jsem po první řadě zkoušel pokračovat light novelou a úplně jsem se nechytil. Ale stejně jsem zvědavý, jaká druhá řada bude. Je tedy načase objednat si jídlo z MgRonald’s a pohodlně se usadit.
zdroj:   animateTimes