Na co koukat v jarní sezóně 2022?

S odložením zimních kabátů přichází také jedna další zásadní změna – změna na japonských televizních obrazovkách. Již zanedlouho se začnou vysílat první díly anime sérií z jarní sezóny roku 2022. A my vám opět přinášíme přehled toho, co nás zaujalo a co si nenecháme ujít.

Nejdřív se ale podívejme, co vyhlíží japonští otaku. Anketu jsme již tradičně převzali z webu animateTimes, na kterém výsledky rozdělují podle těšení mužů a žen. Pánská část zúčastněných na páté a čtvrté místo umístila romantické komedie Kawaii dake dža nai Šikimori-san a Kakkó no iinazuke. Bronzovou příčku získala adaptace komediální špionské mangy Spy×Family, stříbrnou pozici obsadilo pokračování populárního isekai Tate no júša no nariagari a pomyslný zlatý stupeň patří pokračování romantické komedie Kaguja-sama wa kokurasetai: Ultra Romantic. Dámská část populace má trochu jiné preference. Na pátém místě najdeme hudební anime Heroine taru mono!: Kiraware Heroine to naišo no ošigoto. Čtvrté místo obsadila repríza populárního anime Džudžucu kaisen (za to jistě u dam může Godžó Satoru). Třetí místo patří ONA z franšízy Detektiva Conana – Meitantei Conan: Zero no Tea Time. Na druhém místě je již zmíněná Kaguja-sama a první obsadilo také již zmíněné Spy×Family.

A na co se těší členové naší redakce?

Garax

RPG fudósanStudio: Doga Kobo

visual
Fantasy slice of life s roztomilýma holkama, recept na tuctovou oddechovku, která nebude vymýšlet nic nového a bude se držet zaběhlých kolejí daného žánru. V každé sezóně něco takového bude a já budu u toho!
Komi-san wa, komjušó desu. (2022)Studio: Shogakukan-Shueisha Productions

visual
První sezóna pro mě byla velikým překvapením, jelikož mi animace přišla divná a ani anotace mě nijak nezaujala. Nakonec to pro mě bylo jedno z nejlepších anime anime sezóny. Tady se nebojím, že budu zklamaný, Komi je prostě nebezpečně roztomilá a pochybuju, že se na tom něco změní. A příběh… To má příběh?
Spy×FamilyStudio: CloverWorks, Wit Studio

visual
Neznám, neslyšel, neviděl, ale prý je to dobrý a mám se těšit, tak teda wheee~~
Honzuki no gekokudžó: Šišo ni naru tame ni wa šudan o erande iraremasen (2022)Studio: Adžia-dó

visual
Další pokračování příjemné sérky o reinkarnované dívce, která by si nejraději od rána do večera četla. Snad se bude příběh držet zaběhlých kolejí a nezvrhne se to v nějaké nervydrásající drama. Beztak by bylo nejlepší si jít přečíst předlohu, ale co už.

Ximara

Rikei ga koi ni očita no de šómei šitemita. HeartStudio: Zero-G

visual
Druhá řada komediálního anime o vědcích, kteří se snaží vědecky dokázat lásku (a taky najít důkaz toho, že se do sebe zamilovali). Kdokoli alespoň trochu políbený univerzitním světem si bude anime užívat (a nejen ten).
Tate no júša no nariagari Season 2Studio: Kinema Citrus, DR Movie

visual
Pokračování populárního isekai anime o čtyřech hrdinech, kteří mají zachránit svět… teda vlastně jen o jednom z nich – Hrdinovi štítu, který je všemi opovrhovaný. Jak bude pokračovat jeho příběh? A nepohltí ho tentokrát hněv a zloba nadobro?
Spy×FamilyStudio: CloverWorks, Wit Studio

visual
Na anime adaptaci mangy Spy×Family se osobně velice těším. Manga je zábavná kombinace komedie a dramatu, příběh hezky plyne. Anya je skvělá a má příjemně ztřeštěné výrazy, doufám, že se povede je převést i do seriálové verze. Příběh o špionovi, co si musí kvůli misi založit rodinu, ale za manželku si vybere nájemnou vražedkyni a za dceru telepatku, by vám neměl uniknout!
Kaguja-sama wa kokurasetai: Ultra RomanticStudio: A1-Pictures

visual
Nemůžu si nechat ujít ani další pokračování „přestřelky“ citů mezi Šinomijou Kagujou a Široganem Mijukim. A kdo by se netěšil na Fudžiwaru Čiku?!

mJezdec

Aharen-san wa hakarenaiStudio: Felix Film

visual
Jako příznivec přehnaně pomalých romancí se na tenhle kousek nemůžu netěšit. Neočekávám nějakou pecku, ale klidně plynoucí sérii, která člověka nenuceně vtáhne. Něco jako se povedlo v anime Ačči kočči, kde jsem s chutí podporoval hlavní pár.
DeaimonStudio: Encourage Films

visual
Pokud se nejedná o „pětiminutový kraťas“, tak beru kuchařský anime jako sázku na jistotu. Jde vidět, že Japonsko je země hlavně o jídle a umí to originálně prodat. Navíc je to podle mangy, to přece nemůže být špatný, že? Takže bych se vsadil, že i tentokrát si tohle téma vychutnám. Sice dostanu virtuální cukrovku z japonského domácího sladkého, ale to už k tomu patří.
Mačikado mazoku 2-čómeStudio: J.C.Staff

visual
U Mačikado mazoku jsem si říkal, že to je přesně důvod, proč koukám na anime. Démonka, která řeší, jak s nízkým budgetem páchat zlo, to jinde prostě nenajdete. Ztřeštěná komedie jak má být, která řeší neexistující problémy a ty existující s rozvážným klidem ignoruje. První řada byla originální zábava, tak snad ani druhá nezklame. Navíc byl hlavní postavě, Júko, předán úžasný hlas, který si můžu přiřadit i k další sérii v chystané sezóně.
Spy×FamilyStudio: CloverWorks, Wit Studio

visual
Manga Spy×Family mi byla tak agresivně doporučovaná, že jsem se na ni chystal velmi brzy vrhnout. Sledovat členy rodiny, kteří před sebou navzájem skrývají svoje nelegální práce a přitom se snaží chovat jako obyčejná rodinka, to zní jako dobrá škodolibá zábava. No, a pak jsem si uvědomil, že bude anime. Takže se nejdřív podívám na reklamu na mangu, abych navýšil úroveň natěšení na mangu ještě o kousek víc.

Wolfii

Thermae Romae NovaeStudio: Naz

visual
Šílení Římané. Šílení Japonci. Kvalitní koupele. Opice. Cestování v čase. Vše vydáno naráz, takže u toho můžete utratit skoro čtyři hodiny svého mizerného života hned dnes. Co chtít více? Snad už jen gaysex, který tam je samozřejmě TÉŽ!
Aharen-san wa hakarenaiStudio: Felix Film

visual
O čem že to byla tahle manga? O fakt divných výrazech? A pak tam vařili jídlo z výhonků… ne, to byla jiná manga stejného autora. Nebo jiného autora. Byla to jiná manga? Kdo ví. Podívejte se na to. Nemůžete vyhláskovat Aharen bez vyhláskování Aha. Haha.
Komi-san wa, komjušó desu. (2022)Studio: Shogakukan-Shueisha Productions

visual
Dvě dívky s divným výrazem ve stejné sezóně? Proč ne! Doufám, že bude zase spousta roztomilých gifů Komi, ale mohli bychom se dočkat i spousty lahůdkové Manbagi a nějakých vedlejších postav. Jen do toho, clippeři!
Šačiku-san wa jódžo júrei ni ijasaretai.Studio: Project No.9

visual
Když může chlapy utěšovat liščí bohyně a ženy draci, proč by na to nemohly vlétnout třeba i roztomilé loli duchyně. Duchny? Duchačky? Sakra, ta čeština, promiň, Ximaro! Každopádně doufám, že mě za tohle anime nezavřou. Koukejte na to taky, kdyžtak pokecáme ve vězení~
Mačikado mazoku 2-čómeStudio: J.C.Staff

visual
Toki wa kita! (prosím napsat co největším fontem, ideálně přes celou šířku výpisu, díky)
Spy×FamilyStudio: CloverWorks, Wit Studio

visual
Dalo by se namítnout, že dávat Spy do názvu a pak ho dublovat ještě ve family, když ostatní dvě postavy hrají srovnatelnou roli, je šovinistické jako celé Japonsko. Ale na to si u nás naštěstí nehrajeme. Studia Clover a Wit, držte kvalitu a nezklamejte, ať je to prostě jen sakra dobrý a ať je Anyin výraz před „tou“ scénou tak skvělej jako v manze. Díky!

Shinobu

Šokei šódžo no Virgin RoadStudio: J.C.Staff

visual
Tohle anime na mě podle ukázky působí zajímavě, podle popisu děje poněkud rozporuplně, a možná to nakonec bude romantická parodie na zabijácké kousky… To se asi nedá nevyzkoušet. (Případným čtenářům předlohy se za tento popis předem omlouvám.)
Birdie Wing: Golf Girls‘ StoryStudio: Bandai Namco Pictures

visual
Denně jezdím do práce okolo golfového hřiště, ale zatím jsem kovovou hůlkou do bílého míčku nikdy nemlátil. Možná i proto mě toto sportovní anime, které podle ukázek vypadá značně epicky (trochu až „osmdesátkově“ epicky), zaujalo a minimálně bych mu chtěl dát šanci. Možná zde bude i dobrý waifu materiál, ale to samozřejmě vůbec není podstatné!
Mahócukai reimeikiStudio: Tezuka Productions

visual
I přes rozporuplné přijetí se mně osobně anime Zero kara hadžimeru mahó no šo hodně líbilo a vzhledem k tomu, že Mahócukai reimeiki je údajně v podstatě pokračováním, těšit se na něj prostě musím. Pokud máte rádi fantasy se spoustou magie bez příměsi isekai hrdiny, mohly by vás tyto kousky zaujmout.
Summertime RenderStudio: OLM

visual
Popis děje působi, jako by si mangaka dal kvalitní materiál a k tomu několik nocí nespal. Ukázky na tom nejsou o moc líp a při jejich sledování se mi vybavila anime Island a Higuraši. A nádavkem bylo už předem oznámeno, že se bude jednat o dvousezónovou záležitost (25 epizod). Z toho mi vychází, že toto anime bude buď stát za to, anebo půjde o značný propadák. Uvidíme.
zdroj:   animateTimes