Na co se těší redakce v podzimní sezóně 2021?

Pošmourno se pomalu vkrádá do našich všedních dní, což značí příchod podzimu. Ani tentokrát na japonských televizních obrazovkách nebude chybět nová anime sezóna. A co nám přináší? Přes 42 klasických sérií, k tomu přes 10 kraťasů a tři pozůstatky z minulé sezóny (Scarlet Nexus, Šiori suna no Aquatope a Jahy-sama wa kudžikenai!).

Co nejvíce vyhlížejí japonští otaku, si ukážeme na výsledcích ankety serveru AnimateTimes.com. U mužské části populace najdeme na pátém místě třetí pokračování série World Trigger, na čtvrtém odpočinkové anime Šin no nakama džanai to júša no Party wo oidasareta node, henkjó de Slow Life suru koto ni šimašita (zkráceně shinnonakama), třetí místo obsadilo pokračování restaurace v jiném světě Isekai šokudó, druhou příčku získala anime adaptace mangy Komi-san wa, komjušó desu. a pomyslná zlatá medaile byla udělena pokračování Mušoku tensei. U ženské části populace jsou výsledky trochu jiné. Pátou pozici obsadila Komi-san, čtvrtou World Trigger a třetí Rudy z Mušoku tensei. Na druhém místě je pokračování populární série Kimecu no jaiba a na prvním se umístilo umělecké anime Blue Period.

Na co se těší naši redaktoři? To se dozvíte v následující tabulce.

Garax

Isekai šokudó 2 Studio: OLM

visual
Pěkné a příjemné anime o restauraci, kterou navštěvuje spousta zvláštních hostů a ve které v zásadě o nic nejde. Od druhé sezóny očekávám více toho samého, tak snad nebudu zklamaný. Rád zase na chvilku vypnu, užiju si klidu a pokochám se jídly, která vypadají skvěle a pravděpodobně si většinu z nich nikdy nedám…
Mieruko-čan Studio: Passione

visual
Nemám nejmenší tušení, co je tohle anime zač, ale trailer se mi líbil, animace taky, je tam hodně holek a obecně mám hororové komedie rád, takže nevidím důvod, proč to alespoň nezkusit.
Gokušufudó (2021) Studio: J.C.Staff

visual
I přes pro mě dost zvláštní volbu animace u první sezóny jsem celou dobu řval smíchy, a nakonec mi to ani nevadilo. Věřím, že pokračování nezkazí a budu se zase královsky bavit, i když vzhledem k délce epizod ne moc dlouho.

Shinobu

Isekai šokudó 2 Studio: OLM

visual
První série patří k mým nejoblíbenějším ijašikei („uklidňujícím“) anime, a tak se samozřejmě hodně těším i na druhou řadu. Stejně jako u většiny sérií tohoto typu je děj vcelku nepodstatný, ale zpracování a výsledný efekt byl u první řady úžasný. Snad se tedy můžeme těšit na dalších alespoň dvanáct relaxačních dvacetiminutovek.
Mušoku tensei: Isekai ittara honki dasu (2021) Studio: Studio Bind

visual
Na první sérii některým vadilo isekai, někomu přílišná sexualizace, jiným zase příliš vysoké hodnocení, ale nakonec anime stejně valná část komunity sledovala. Nepatřím ani do jedné ze jmenovaných skupin „vadilo“ a ani předlohovou novelu jsem nečetl, takže se rozhodně těším na pokračování. Jsem hodně zvědavý, kam se hlavní hrdina a další postavy posunou. Ať už pozičně, dějově, anebo i vztahově, protože možností je prozatím více než dost.
Saihate no Paladin Studio: Children’s Playground Entertainment

visual
Ten pocit, když jste před několika lety četli velmi nadějnou a zajímavou mangu/novelu, která ale po několika dílech skončila bez celkově uzavřeného děje a… teď se dozvíte o přípravě anime adaptace (čtyři díly light novely + jeden díl povídek vyšly v letech 2016–2017). Ať už je motivací brzké vydání nových dílů novel, nebo se jen někdo rozhodl zpracovat existující materiál, očekávání jsou na mé straně veliká. Nechci samozřejmě prozrazovat zápletku, ale odpůrce isekai můžu uklidnit, že tady je vliv předchozího života hlavního hrdiny na děj vcelku marginální a vše se odehrává v takřka modelovém fantasy světě. Poněkud obavy mám z množství děje a jeho přenesení do anime, ale to je u převodu novely na anime velmi běžný kapacitní problém a snad se s ním autoři vypořádají se ctí.

Ximara

Blue Period Studio: Seven Arcs

visual
Život znuděného středoškoláka se změní ve chvíli, kdy zahlédne obraz, který ho inspiruje ke studiu umění. Avšak dostat se na uměleckou univerzitu není tak jednoduché…
86 (2021) Studio: A-1 Pictures

visual
Pokračování zajímavě rozjetého příběhu o dospívání a hledání svobody v prostředí světa rozděleného na dvě části – těch lepších, kterých se válka týká jen v televizním zpravodajství, a těch, kteří v ní reálně bojují.
takt op.Destiny Studio: MAPPA, Madhouse

visual
Jednoho dne na zemi spadne meteorit, který úplně změní svět a přinese s sebou groteskní monstra D2. Jejich jedinou slabinou je hudba, která je však velice rychle zakázána. Existuje ale skupina mladých lidí, kteří stále vládnou mocí hudby a jsou schopni se monstrům postavit.
Šin no nakama džanai to júša no Party wo oidasareta node, henkjó de Slow Life suru koto ni šimašita Studio: Studio Flad, Wolfsbane

visual
Hlavní hrdina, Red, byl součástí hrdinské party… ale vykopli ho. Nový smysl života zkusí najít v poklidném životě na venkově, kde se rozhodne otevřít si lékárnu. #shinnonakama

Wolfii

Jakunara Mug Cup mo: Niban kama Studio: Nippon Animation

visual
Pokračování roztomilého anime o výrobě keramiky, povinné sledování k šálku večerního čaje. Doprovázeno live action o opravdové výrobě keramiky v Japonsku.
Mieruko-čan Studio: Passione

visual
Netradiční skoro-hororové anime o slečně, která vidí duchy… bohužel všeho druhu. Manga začala spíše v lehčí epizodní podobě a teprvé později navázala silnějším příběhem, zvlášť ze začátku tak bude anime možná trochu rozpolcené.
Komi-san wa, komjušó desu. Studio: OLM

visual
Dlouho běžící komediální čtyřkoma o Komi, která neumí komunikovat a chce sto přátel. Poslední velké meme této generace čtyřkom tak padá. Uvidíme, které bude další! Počkat, mám něco napsat o anime samotném? Ah…
Taišó otome otogibanaši Studio: SynergySP

visual
Moje slabina, sledování anime o dvou lidech, kteří se mají rádi. Snad tam nebude moc dramatu a bude moct doplnit takové tituly jako Ima, soko ni iru boku nebo Cuki ga kirei.
Senpai ga uzai kóhai no hanaši Studio: Doga Kobo

visual
Další čtyřkomové anime. Senpai je paradoxně velký habán, který tak nějak nevnímá narůstající city jeho mladší a výrazně menší spolupracovnice. Dobrý humor, krátký formát, z traileru kvalitní animace a seijú, co víc si přát. Ale nesmíme zapomenout…
Gecujóbi no Tawawa 2 Studio: Yokohama Animation Lab

visual
Pokračování bleděmodré pondělní ságy o zemi zasvěcené, kde prsa jsou veliká a hrudníky mohutné. Utíkejte, dokud vám zbývá mužná síla, pánové… nebo čelte následkům! Tawawa se blíží!
Ganbare Dóki-čan Studio: Atelier Pontdarc

visual
Prakticky sesterská manga k Gecujóbi no Tawawa se dočkala vlastního anime na stejné webové službě ve stejné dny. Dočkáme se příběhů office lady Dóki-čan, která má ráda hlavního hrdinu, ale neví, jak na něj… zatímco všechny dívky kolem to očividně ví mnohem lépe! Ještě tedy tak, že hlavní hrdina je klasicky animoidně tupý… anebo, že by…?

mjezdec

Komi-san wa, komjušó desu. Studio: OLM

visual
Komi-san je zbytečně dlouhá manga, ve které je humor postavený jen na vlastnostech postav. Dokonce i postavy se podle toho jmenují, aby se v tom čtenář nebyl schopný ztratit. Což je přesně ideální předloha pro anime, kde člověk vypne, zavře oči a vychutná si maximálně hlasové herectví.
Lupin Sansei: Part 6 Studio: TMS Entertainment

visual
Lupin je jedno z mála anime, která člověk ocení, až dozraje. Akční detektivka s ikonickou partou záporáků, chytlavou hudbou a perfektním koncem. Zkrátka jeden z mála pokladů, na který si vzpomenu i po letech od zhlédnutí. Opět se těším, až se ponořím do atmosféry plné podrazů čekajících na geniálního a svérázného Lupina. Pochopitelně nesmí chybět ani skrytá tajná organizace.

Kaya

JoJo no kimjó na bóken: Stone Ocean Studio: David Production

visual
Vzhledem k tomu, že jsem poslední sezónu neměl čas sledovat anime novinky, tak mě z podzimního výběru sezóny kupodivu nic nezajímá. Tedy téměř nic. Ačkoliv mi to někdo může vyčíst, stále jsem neviděl jediný díl JoJo anime, což se ale tuto sezónu může změnit. Důvodem je fakt, že hlavní postavu tohoto titulu bude tentokrát hrát má téměř nejoblíbenější hlasová herečka Fairouz Ai (například Sakura Hibiki z Dumbbell nan Kilo moteru?), která jako stále relativně mladá a začínající neměla doteď příliš šancí se zviditelnit a právě JoJo by mohl být její první velký odrazový můstek.
zdroj:   animateTimes