Říjnový příchod Blue Period

Po prvotním oznámení animované adaptace mangy nazvané Blue Period došlo ke zveřejnění dalších střípků informací, které nám dávají jasnou představu o tom, jak bude projekt vypadat a kdy se jej dočkáme. Zpracování dozná podoby televizního seriálu, k jehož premiéře dojde letos na podzim. Skrze oficiální stránky adaptace byl zveřejněn propagační obrázek i první plnohodnotná upoutávka, kterou přikládáme na konci článku.

Předloha, za níž stojí kreslířka Jamaguči Cubasa, začala vycházet v měsíčníku Afternoon v polovině roku 2017. Příběh doposud vydal na deset svazků, přičemž ten nejnovější šel do prodeje letos v pátek 21. května. Manga sleduje radosti a strasti středoškoláka jménem Jaguči Jatora, jehož přístup k životu se zcela změní v okamžiku, kdy mu zrak spočine na jistém obrazu. Chlapec se rozhodne zasvětit život kresbě a prvním krokem k tomu pro něj bude studium na Tokijské univerzitě múzických umění… pokud se na ni ovšem dokáže dostat.

Režie animované adaptace se ujal Asano Kacuja, jenž po úvodních třinácti epizodách převzal režii seriálu Jú gi ó VRAINS. Podporou mu bude režisér Masunari Kódži, mezi jehož díly nalezneme mimo jiné SM Girls Saber Marionette R, Kamiču! a Magi: The Labyrinth of Magic. Jošida Reiko se stala hlavní scénáristkou, kterou byla i u projektů Kaleido Star a PopoloCrois. Návrhy postav nakreslil animátor Šitaja Tomojuki, jehož práci jsme mohli vidět například v anime Oši ga Budókan itte kuretara šinu a Sagrada Reset. Animační práce byly svěřeny studiu Seven Arcs.

V hlavních rolích uslyšíme Minetu Hiromua, Hanamori Jumiri, Jamašitu Daikiho, Kawanišiho Kengoa a Mijamoto Jume.