Pirátka Fena v originálním anime

Dalším kouskem vznikajícím pod hlavičkou Crunchyroll Originals bude anime s názvem Kaizoku ódžo, vzhledem k produkci se ale více objevuje pod anglickým názvem Fena: Pirate Princess (Fena: Princezna pirátů). Jako u většiny sérií bez předlohy je zde omezené množství informací a obrázek si lze udělat pouze z ukázek a popisu děje od produkce:

Fena: Pirate Princess je dvanáctidílná originální anime série, která vypráví příběh mladé dívky Feny Houtman. Vychována byla jako nalezenec na ostrově, na kterém není šance stát se ničím víc než majetkem vojáků britské říše, být využita a následně zahozena. Ale Fena je víc než jen další bezmocný sirotek. Když se začne odkrývat její tajemná minulost, mladá dívka se vymaní z pout svých tyranů. Má jasný cíl: Vytvořit novou identitu, najít místo, kam může skutečně patřit a odhalit opravdový význam slova „Eden“. Je to příběh o napínavém dobrodružství mladé pirátky, její posádky vyvrženců a nečekaných spojenců při honbě za svým cílem.

Z prozatím zveřejněných ukázek to vypadá na relativně malé použití CGI, a můžeme se tak po vizuální stránce těšit na „klasické“ anime. Po dějové stránce nejspíše půjde o dobrodružnou sérii, která může příjemně překvapit. V souhrnu by tedy Fena mohla být nadprůměrnou podívanou.

Premiéru bude mít 14. srpna letošního roku jak v titulkové, tak dabované verzi. V hlavní roli se jako Fena Houtman představí seijú Seto Asami (Sakuradžima Mai ze Seišun buta jaró wa jumemiru šódžo no jume wo minai), animaci dostalo na starost studio Production I.G a režie se ujal Nakazawa Kazuto (B: The Beginning). Hudbu pak složila Kadžiura Juki (Fate/Zero, Kimecu no jaiba, SAO). Úvodní znělku nahrála zpěvačka JUNNA a závěrečnou melodii pak seijú Suzuki Minori (úryvky obou můžete slyšet ve druhé upoutávce níže).