Akebi-čan no Sailor fuku v animované podobě

V pátek 26. března došlo k oznámení animované adaptace mangy zvané Akebi-čan no Sailor fuku, za níž stojí kreslíř s pseudonymem Hiro. Adaptace bude mít podobu televizního seriálu. Informace o premiére sice zatím zveřejněny nebyly, nicméně oficiální stránky společně s oznámením nabídly první upoutávku i některá z jmen tvůrčího týmu. Animační produkci má na svědomí studio CloverWorks. Rovněž bylo zveřejněno, kdy dojde k vydání dalšího svazku předlohy. Již osmá kniha vyjde v pondělí 19. dubna. Série se doposud sborně prodalo přes pět set tisíc výtisků.

Režie se ujala Kuroki Mijuki; animátorka, která do průmyslu vstoupila v pozdních desátých letech. Po několika zkušenostech s epizodní režií se podílela jako pomocná režisérka na seriálu Occultic;Nine. Její velký režisérský debut pak přišel po boku Harady Takahiroa v roce 2017 s THE IDOLM@STER SideM. Hlavní scénáristkou se stala Jamazaki Rino, která doposud pracovala především jako produkční asistentka; psaní scénářů si osahala u několika epizod DARLING in the FRANXX. Návrhy postav nakreslila animátorka Kóno Megumi, která na sebe poprvé výrazně upozornila svou prací na seriálu Hanamaru jóčien, především pak čtvrtou závěrečnou titulkovou sekvencí, kterou animovala sama. Za její nejzásadnější tvorbu však můžeme stále považovat hromady tanečních scén v animovaných projektech THE IDOLM@STER, kterými pomáhala formovat jejich vizuální identitu. Hledáme-li koncentrovanou krátkou ukázku jejích dovedností a umu, pak nelze opomenout další záležitost, v níž měla prsty – hudební klip shelter., jejž opět animovala sama.

Předloha vycházející od roku 2016 skrze webový magazín Tonari no Young Jump v současné době čítá sedm svazků. Holčička Akebi Komiči, vyrůstající v zapadlé vesnici bez vrstevníků, nastupuje na druhý stupeň základní školy a nemůže se dočkat vytoužených kamarádek, které doposud postrádala. Co svět nechtěl, vinou nedorozumění nosí Komiči jako jediná v celé škole odlišnou uniformu – svou vysněnou námořnickou. Nebude jí to osudným příkořím k navázání vztahů se spolužáky, či půjde o jedinečnou příležitost, jak prolomit ledy? To už bude záležet na dívce samotné…