Pojďme si vyrobit hrneček v dubnu

Také jste se někdy nachomýtli k hrnčířskému kruhu nebo si alespoň zkoušeli něco vyrobit z hrnčířské hlíny? A taky vám to moc nešlo? Pokud máte podobné vzpomínky, mohlo by vás zaujmout připravované anime Jakunara mug cup mo (v překladu Pojďme si taky udělat hrneček). Jedná se sice o kousek z kategorie CGDCT (roztomilé holčičky dělají roztomilé věci), to ale nemusí znamenat, že by záležitosti okolo samotného hrnčířství nemohly být realistické a poučné. (Například nedávno vysílané „rybářské“ anime Hókago teibó nišši se rybářstvím opravdu zabývalo, i když jako Středoevropan–nerybář neposoudím, jak kvalitně.)

Předlohou této série je manga propagující město Tadžimi, které je slavné svojí kameninovou keramikou. První díl mangy vyšel v roce 2012 a vzhledem ke čtvrtletní periodicitě je prozatím vydaných přes 30 kapitol. Anime je plánované ve formátu „anime + hraná část“. Živí herci budou propagovat místa a obchody v Tadžimi a plnit různé úkoly. Vysílání by mělo začít 2. dubna, tedy za necelé tři týdny.

Popis děje mangy je následující:
Město Tadžimi nacházející se v jižní části prefektury Gifu je proslavené svojí kameninovou keramikou. Po městě je rozeseto množství historických hrnčířských dílen a muzeí keramiky. Jsou zde i místa, na kterých si můžete zkusit něco vlastnoručně vyrobit, a také restaurace, které podávají jídlo na keramice místní výroby. Příběh začíná přestěhováním středoškolské dívky do nákupní ulice v Tadžimi. Čekají na ni noví přátelé, sousedé, keramika a další nové věci. Co všechno najde ve městě proslaveném svojí keramickou výrobou?

zdroje:   ANN,  ANN