Jaké kousky vyhlíží redakce na jaře 2021?

I když to možná zpoza obrazovek svých počítačů nevidíte, venku se chystá jaro (ač minulý týden napadl sníh). Pokud vám tohle nedalo nápovědu, konce jednotlivých anime ze zimní sezóny by mohly cvrknout do nosu. Ano, správně, je tu jarní sezóna ve své plné slávě. Překoná silnou zimní sezónu? Na televizních obrazovkách se bude vysílat 51 nových klasických anime sérií, 7 nových kraťasů, 5 sérií zůstává z minulé sezóny a k tomu se přidá ještě několik speciálů (OVA a ONA).

Než se pustíme do těšení jednotlivých členů redakce, podíváme se, co tentokrát vyhlíží Japonci. Informace jsme převzali z průběžné ankety serveru animateTimes, která rozdělila těšení podle žen a mužů. Mezi nejočekávanější podle japonských otakyň patří na pátém místě Tensura nikki: Tensei šitara Slime datta ken a na čtvrtém Gokušufudó. Bronzovou příčku obsadilo pokračování Mairimašita! Iruma-kun, zatímco tu stříbrnou ukořistila druhá půlka anime Júkoku no Moriarty. Zlato nezískal nikdo jiný než pátá řada anime Boku no Hero Academia. Oproti tomu u mužů se bnha5 umístilo páté, následované Tensura nikki: Tensei šitara Slime datta ken. Třetí pozici obsadilo isekai Slime taošite 300-nen, širanai uči ni Level Max ni nattemašita. První dvě pozice jsou čistě romantického charakteru, na druhém místě Hige o soru. Sošite džošikósei o hiró. (higehiro) a jako naprosto nejočekávanější zvítězilo Osananadžimi ga zettai ni makenai LoveCome (osamake).

A teď už k očekáváním členů naší redakce.

Garax

Jakunara Mug Cup moStudio: Nippon Animation

visual
Prakticky nic o tomto díle nevím a ke keramice nemám žádný vztah, ale slice of life mám obecně rád. Nikdy jsem si nemyslel, že by mě mohlo bavit anime o kempování, tak proč nezkusit i anime o keramice.
Júkoku no Moriarty Part 2Studio: Production I.G

visual
Po skvělé první sezóně se nemůžu dočkat pokračování. Moriarty je skvělý antihrdina a jsem zvědavý, jak se bude vyvíjet jeho interakce se Sherlockem.
Hige o soru. Sošite džošikósei o hiró.Studio: Project No.9

visual
V poslední sezóně se mi nejvíce líbilo anime Horimija, takže opět zkusím štěstí s další romantickou komedií. Pokud bude alespoň z poloviny tak dobrá, nemusela by to být ztráta času.
Seidžo no marjoku wa bannó desuStudio: Diomedea

visual
Zaujala mě hlavní hrdinka a isekai fantasy zasazení. Nečekám od toho zázraky, ale může překvapit.

Shinobu

Šakunecu KabaddiStudio: TMS Entertainment

visual
Obecně nejsem příliš fanda sportovních anime, ale občas něco více či méně (spíše více) ztřeštěného zkusím. To je i případ kousku Šakunecu Kabaddi. Hru hu-tu-tu-tu si z dětství docela dobře pamatuju, i když většina vzpomínek je z mého zoufalého cukání pod několika páry rukou soupeřícího týmu. O to víc jsem ale zvědavý, jak by tento sport (opravdu existující) mohl vypadat na závodní úrovni. Sice mě trochu mrzí, že anime se bude točit okolo mužských týmů, ale nic není dokonalé.
GokušufudóStudio: J.C.Staff

visual
U tohoto anime nejspíš zaujme (nebo odradí) už krátký nástin děje: „Legendární člen jakuzy se stane mužem v domácnosti na plný úvazek.“ Pokud jste ještě nepřestali číst, můžeme pokračovat… Asi nejzajímavější bude animace. Ta totiž podle upoutávek bude značně nezvyklá, protože se dočkáme pouze statických ilustrací s minimem pohybů, podobně jako v manze. To znamená například pouze pohyby úst nebo zvýraznění situace kresbami jako v knihách. Pro představu je asi lepší podívat se na některé z propagačních videí. Ač byla tato metoda podrobena ze strany fanoušků značné kritice, může být svým způsobem osvěžující. Kromě toho dává například možnost lépe si vychutnat hlasové výkony seijú, především pak Cudy Kendžiróa v hlavní roli. To je pro mě další pádný důvod, proč se na tuhle sérii těším. A v neposlední řadě mi není cizí ani samotná profese „muže v domácnosti“, ale to už si nechám pro sebe.
Bakuten!!Studio: Zexcs

visual
Sice jsem o pár odstavců výše zmiňoval, že nejsem fanoušek sportovních anime, a teď tu mám další, ale i tak si za svým tvrzením stojím. Otevřeně přiznávám, že Bakuten je pro mě velká neznámá, ale z nejasného důvodu mám pocit, že by toto originální anime mohlo mít solidní potenciál. Určitě zaujme další nepříliš známý sport (mužská rytmická gymnastika) a animace v ukázkách vypadá taky velmi slušně (i když některé scény by na můj vkus mohly mít méně CGI). Takže pokud máte chuť na něco neotřelého, ale zase ne úplně výstředního, tohle je můj tip pro jarní sezónu.
Isekai maó to šókan šódžo no dorei madžucu ΩStudio: Tezuka Productions, Okuruto Noboru

visual
Příběh: Průměrný. Animace: Průměrná. Hudba: Průměrná. Porce ečči: Nadprůměrná. Zábavnost a celkový dojem: Výrazně nadprůměrný! Asi tak nějak bych ohodnotil první sérii tohoto anime s předlouhým názvem. Jestli se mnou souhlasíte, nebo ne, je asi vedlejší, protože pokud vaše hodnocení není stejné nebo lepší než moje, na druhou řadu se skoro určitě nepodíváte. Pro ty z vás, kdo prvních 12 dílů neviděli, jen na vysvětlenou dodám, že tento kousek podle mě nepřináší nic nového, ale prostě jen velmi dobře a zábavně pracuje s možnostmi anime, které jsou momentálně k dispozici. Mimoto mám přečtené i předlohové light novely, takže jsem zvědavý, jak bude vypadat zpracování a nové postavy. Protože v tomto směru první série rozhodně nezklamala.

Ximara

Vivy: Fluorite Eye`s SongStudio: Wit Studio

visual
Příběh týkající se umělé inteligence… to je něco pro mě! Originální anime nás přenese do zábavního parku vytvořeného pouze pomocí umělé inteligence (AI). Vivy je úplně první autonomní AI humanoid a jejím účelem je každý den obšťastňovat návštěvníky zpěvem. Jednoho dne se před ní ale objeví medvídek Macumoto, který prohlásí, že je AI ze 100 let vzdálené budoucnosti… a rád by Vivy pomohl zabránit válce mezi lidmi a AI.
Júkoku no Moriarty Part 2Studio: Production I.G

visual
Pokračování příběhu velice sympatického Moriartyho, který obvykle hraje ve spojitosti s Sherlockem Holmese záporáka… ale bude to tak i zde? Povede se mu uskutečnit jeho plán odstranit nerovnost mezi bohatými a chudými?
Mars RedStudio: Signal MD

visual
Nejsem si úplně jistá, co přesně od tohoto anime čekat, zaujala mě však kresba, která vypadá poměrně jemně. Příběh se odehrává v roce 1923 v Japonsku, v němž existují upíři. Objevuje se záhadný zdroj umělé krve… A japonská vláda se rozhodne vytvořit novou speciální jednotku na boj s upíry… tvořenou upíry.
Zombie Land Saga: RevengeStudio: MAPPA

visual
Pokračování mrtvých idolek, které mají zvýšit popularitu prefektury Saga. Co nás s Franchouchou čeká tentokrát?
GokušufudóStudio: J.C.Staff

visual
Na tohle anime se těším hned ze dvou důvodů: prvním je Cuda Kendžiró, druhým je komediální nástin děje. Považte, kdo by čekal, že se z nejzuřivějšího člena jakuzy stane bydlenka?
Fumecu no anata eStudio: NHK

visual
Anime mě upoutalo hned prvním ukázkovým videem – vypravěče si v něm zahrál Cuda Kendžiró. Příběh slibuje epickou výpravu chlapce a vlka, kteří se snaží přežít v nehostinných podmínkách Arktidy. Co všechno je čeká?

Dorry a Sanya-nya

Jakunara Mug Cup moStudio: Nippon Animation

visual
Cute girls doing cute pottery. Vypadá to dobře, jsou tam barevné vlasy, roztomilá hrdinka, mile znějící opening, cool senpai. Zaručeně* naučí, jak dělat keramiku, během jedné sezóny.
(* nezaručujeme, že vás naučí keramiku)
Super CubStudio: Studio Kai

visual
Cute girls doing cute Honda biking. Čím míň slov, tím lepší trailer. Těšíme se na pohodovku, u které půjde vypnout s čajem.
GokušufudóStudio: J.C.Staff

visual
Cute yakuza guy doing cute househusbanding. Role psaná na míru Cudovi Kendžiróovi, která určitě nezklame po stránce namluvení, ale z traileru jsou znát jisté rozpaky studia – přeci jen u takhle veselého a akčního anime je trochu na zvážení, zda animovat převážně statické slidy z mangy, byť věrně. Uvidíme výsledek.

Sanya-nya

Idžiranaide, Nagatoro-sanStudio: Telecom Animation Film

visual
Cute kouhai bullying cute senpai. Anime podle profláknuté mangy o dobírání si hlavního hrdiny, dle mne lepší, než třeba z podobného soudku Uzaki-čan wa asobitai, hlavně kvůli lépe postavenému vývoji vztahu hlavních postav. Je ale otázka, zda se anime tak daleko dostane. Obzvlášť když manga ještě běží, bylo by asi odvážné pouštět se do výraznějších závěrů.

Kaya

Boku no Hero Academia 5Studio: Bones

visual
Boku no Hero Academia je moje srdcovka. Jasně, většina lidí řekne, že je to tuctová šónenovka (a má pravdu), ale i tak to mám moc rád a těším se na pokračování.
Zombie Land Saga: RevengeStudio: MAPPA

visual
Jako fanda aidoru (idol) žánru si pokračování této parodie nemůžu nechat ujít. Od předchozí série jsem nic nečekal a bavil jsem se od začátku do konce. Paradoxně největším lákadlem pro mě nejsou zombice idolky samotné, ale jejich producent Tacumi Kótaró, kterého hraje nezaměnitelný a skvělý Mijano Mamoru.
zdroj:   animateTimes