S Parkem Seong-Hu o Džudžucu kaisen

Serveru ANN se povedlo udělat krátký rozhovor s režisérem populární anime série Džudžucu kaisen, Parkem Seong-Hu. Režisér je známý například svým zpracováním The God of High School nebo Garo: Vanishing Line a jako animátor se podílel například na Banana Fish nebo DEVILMAN crybaby. Předlohou série je šónen manga od Akutamiho Gegeho, která vychází od března 2018 v časopisu Šúkan šónen Jump od nakladatelství Shueisha. Hlavním hrdinou příběhu je silný mladík Júdži Itadori, který se jednoho dne dostává do temného světa kleteb a kouzelníků.

Mangy z Šónen Jumpu jsou známé tím, že vychází roky a roky. Jaký byl váš přístup k adaptaci začátku tak dlouhého příběhu do podoby sezónního anime?

Naším cílem nebylo přesně rekonstruovat mangu, ale vytvořit co nejlepší anime sérii s originální příběhovou linkou. Proto jsme řešili hodně detailů přímo s Akutamim a společností Shueisha.

S jakými výzvami jste se během zpracování mangy do animované podoby potýkali? Třeba ty příšery kleteb jsou opravdu síla!

Bylo složité převést postavy, ale ze všeho nejnáročnější byly scény s Expanzí domény. Manga je samozřejmě kreslená černobíle a bez pohybu, proto jsme při budování trojrozměrného prostoru museli hodně přemýšlet – jak bude vypadat, jaké barvy bude mít a podobně. Na tomto jsme také hodně spolupracovali s Akutamim a Shueishou.

V anime najdeme i scény, které se v manze neobjevily nebo byly výrazně kratší, například minulost Kugisaki Nobary ve třetí epizodě. Můžou diváci v anime očekávat více podobných doplnění?

Nechci prozradit nějaký spoiler, ale obecně ano, diváci se mohou těšit na další scény, které budou čistě jen v anime zpracování. Všechny jsou schválené Akutamim, tak se na ně těšte!

Jak byste porovnal práci na Džudžucu kaisen a The God of High School, vaší předchozí sérii?

Na obou sériích pracovaly rozdílné týmy, takže moc podobností mezi nimi najít nelze. Pokud bych měl přece jenom něco vypíchnout, byli by to lidé, kteří se podíleli na obou. Každý z těchto tvůrců promítá do akčních scén vlastní techniku a kreativitu, takže tyto scény mohou ve výsledku působit podobně, ale přesto jinak.

Chtěl byste vzkázat něco fanouškům Džudžucu kaisen?
Doufám, že se vám anime bude líbit stejně jako manga!

zdroj:   ANN