Výsledky 66. ročníku manga cen Shogakukan

Před několika dny byli vyhlášeni vítězové 66. ročníku manga cen nakladatelství Shogakukan. Už tradičně (od roku 1983) se ceny udělují ve čtyřech kategoriích, a to nejlepší manga pro děti, chlapce, dívky a celkově. Kromě skvělé reklamy dostávají vítězové bronzovou sošku a finanční odměnu jeden milion jenů (asi 210 000 korun).

Nejlepší šónen manga

Karakai džózu no Takagi-san
Jamamoto Sóičiró
Vychází v časopisu: Gekkan šónen Magazine

Roztomilá Takagi ráda zlobí a provokuje svého spolužáka Nišikatu. A vzhledem k tomu, že tahle malá rošťačka moc dobře ví, jak se bude její kamarád chovat, je pro něj velmi těžké se proti jejím kouskům jakkoliv bránit nebo se na ně připravit. I tak je ale Nišikata odhodlaný jednou Tagaki přechytračit a taky si z ní vystřelit.

 
 
 
 
 
Chainsaw Man
Fudžimoto Tacuki
Vychází v časopisu: Šúkan Šónen Jump

Dendži má docela obyčejný sen. Chce žít poklidným životem s dívkou, kterou miluje. Vzhledem ke svým dluhům je ale jakuzou donucen zabíjet ďábly s pomocí svého ochočeného ďábelského mazlíčka Počity. A když se jednoho dne pro jakuzu stane nepotřebným, je odstraněn. Shodou okolností se však jeho tělo po smrti spojí s Počitou, a Dendži se tak stává „řetězopilovým“ ďáblem s abnormálními schopnostmi. I proto je kontaktován Kanceláří veřejné bezpečnosti a má tak možnost znovu se vydat za svým „obyčejným“ snem.

Další nominovaná manga v kategorii byla: Šakunecu Kabaddi.

Nejlepší šódžo manga

Juzuki-sanči no jon kjódai
Fudžisawa Šizuki
Vychází v časopisu: Betsucomi

Čtyři bratři z rodiny Juzuki. Jsou rodina? Přátelé? Nebo rivalové?

Další nominované mangy v kategorii byly: Kuzu to kemomimi a Koi o širanai boku-tači wa

Nejlepší manga celkově

Dead Dead Demon’s Dededede Destruction
Asano Inio
Vychází v časopisu: Big Comic Spirits

Je to už tři roky, co na Zemi přiletěli „vetřelci“. Zatímco boj stále probíhá, dvě středoškolačky Nakagawa Óran a Kojama Kadode se snaží žít svůj život, jako by se nic nedělo. Chodí do školy, baví se s přáteli a dělají naprosto normální věci. Jak ale dorůstají do dospělosti, začínají zjišťovat, že největší hrozbou pro lidstvo nejsou vetřelci, ale lidstvo samo…

 
 
 

Hakozume: Kóban džoši no gjakušú
Jasu Miko
Vychází v časopisu: Morning

Manga ze života policejní důstojnice.

 
 
 
 
 
 
 
Další nominovaná manga v kategorii byla: Promise Cinderella.

Nejlepší dětská manga

Duel Masters
Macumoto Šigenobu
Vychází v časopisu: CoroCoro Comic

Nový příběh z dětské manga série Duel Masters.

 
 
 
 
 
 
 

Chocolat no mahó
Mizuho Rino
Vychází v časopisu: Ciao

Záhadný příběh odehrávající se okolo majitelky obchodu s čokoládou Aikawa Chocolat. Ta dokáže zákazníkům s problémy splnit přání, pokud jí výměnou nabídnou něco cenného.

 
 
 
 

zdroj:   ANN