Knihomolka, rybářky, detektivka a hraný film v nových ukázkách

Na úvod se podíváme na nejnovější upoutávku druhé řady anime Honzuki no gekokudžó: Šišo ni naru tame ni wa šudan wo erandeiraremasen neboli zkráceně Knihomolky. Kromě představení nových postav v ní zaznívá úvodní znělka, kterou nazpívala seijú Morohoši Sumire. Vysílání druhé série začne už za necelý měsíc, 5. dubna, a mezitím nás ještě čeká vydání dvou OVA, které budou připojeny k limitované edici 1. dílu 5. části light novel. Ta se na pultech objeví 10. března.

Druhá ukázka je trochu netradičně na hraný film. Tím je v tomto případě Grand Blue, jehož anime verze se ve vysíláni objevila v červenci 2018 a patřila k nejlépe hodnoceným kouskům sezóny (např. na MAL si aktuálně drží 148. místo). To samozřejmě neznamená, že hraný film bude podobně úspěšný/kvalitní, ale jistý potenciál tu rozhodně je. V kinech by se měl film objevit 29. května a i zde na pozadí upoutávky zaznívá hlavní hudební motiv, v tomto případě nahraný skupinou sumika.

https://youtu.be/-ufT8oalisc

Do třetice tu máme oficiální ukázku i s anglickými titulky, a to na anime Kicucuki tanteidokoro (v překladu Datlova detektivní kancelář). Podle krátkého popisu děje by se mělo jednat o detektivku odehrávající se v roce 1909. Básník a lingvista jakožto dva soukromí detektivové vyšetřují zjevení ducha v Rjóunkaku (první mrakodrap západního stylu v Japonsku). K zajímavostem patří předlohová novela, která vyšla už v roce 1999 a druhého vydání se dočkala o 9 let později. Ani zde v ukázce nechybí úvodní znělka, jejímž interpretem je seijú Furukawa Makoto.

A na závěr ještě jedna oddechová záležitost ve stylu CGDCT (roztomilé dívky dělající roztomilé věci) s názvem Hókago teibó nišši. V tomto případě bude zmíněnou aktivitou rybaření. Nejspíš se nedá očekávat nic objevného, ale pokud máte rádi komediální slice of life anime ze školního prostředí, při kterém si takříkajíc „vyčistíte hlavu“, mohl by být tento kousek to pravé. I tady v ukázce zaznívá opening, tentokrát nazpívaný seijú čtyř hlavních hrdinek série, které by se měly postarat i o závěrečnou znělku. Jen ještě dodejme, že začátek tohoto anime je naplánovaný na 7. dubna.

zdroje:   ANN,  ANN,  ANN