Filmové pokračování Princess Principal

Oficiální stránky originálního animovaného projektu Princess Principal, který se vysílal přes léto roku 2017, byly aktualizovány o informace k navazující filmové sérii, jež byla oznámena loni na jaře. Pokračování v podobě šestice filmů nese název Princess Principal Crown Handler. První kapitoly se dočkáme příští rok 10. dubna, ačkoli se původně s uvedením do kin počítalo již letos. Nové informace byly zveřejněny k příležitosti završení letního reprízového vysílání. Na doprovodnou upoutávku se můžete podívat na konci článku.

V hlavních rolích se s výjimkou Imamurj Ajaseijú ze seriálu. Jako Ange tedy nově představí Koga Aoi. Charlotte propůjčí hlas Sekine Akira, Dorothy namluví Taiči Jó, role Beatrice se zhostí Kagejama Akari a jako Čise se vrací Furuki Nozomi. K obměně nedošlo ani na pozici hudebního skladatele, což jistě potěší příznivce Kadžiury Juki.

Režie zůstala v rukou Tačibany Masakiho, jehož můžeme znát i ze seriálu Barakamon. Pozici hlavního scénáristy nově obsadil Kimura Noboru, který stál například za projekty SoltyRei a Haijore! Njaruko-san. O vizuální koncept se postaral kreslíř Munašiči. Původní návrhy postav nakreslil Kuroboši Kóhaku, ilustrátor knižní série Kino no tabi. Pro animaci je tentokrát Akija Jukie adaptovala společně s Nišiem Kimitakem. Akija kreslila návrhy postav k anime Sora no Method, zatímco Nišio k Regalia The Three Sacred Stars. Nišio u filmové série slouží rovněž jako přední animační režisér. Katagai Fumihiro zpracoval mechanické návrhy, jako tomu bylo mimo jiné u Towa no Quon.

Vedoucí výpravy se nově stala Sugiura Miho ze studia Easter, s kterým se podílela například na seriálu THE IDOLM@STER Cinderella Girls. O návrhy výpravy se postarala čtveřice Óhara Morihito, Taniuči Júho, Taniguči Gó a Džicuhara Noboru. Barevnou paletu vybírala Cumori Júko. Vedoucím kompozitu zůstala Wakabajaši Jú. Střih má v rukou Sadamacu Gó. Animační práce jsou nyní v rukou studia Actas. To v případě seriálu spolupracovalo se společností Studio 3Hz. O distribuci se postará Showgate.

https://youtu.be/hHzyYIn_pKU