„Onegai muscle“ na špici anison hitparády

Vypadá to, že Dumbbell nan kilo moteru? (v překladu Jak těžkou činku uzvedneš?) je černým koněm této anime sezóny a popularita tohoto ze začátku poměrně nenápadného anime neustále roste. Nečekaně dobře si ale vedou i úvodní a závěrečná znělka této série. Singl s úvodní písničkou Onegai muscle (Svaly, prosím), který oficiálně vyšel 24. července, se po prvním měsíci v iTunes anison žebříčku umístil na fantastickém prvním místě. Sesadil tak prozatím vedoucí opening Kimecu no jaiba (v překladu „Zabíječ démonů“), který nahrála velmi populární zpěvačka LiSA (OP k Angel Beats!, SAO nebo Nisekoi).

Na třetím místě pak skončila závěrečná znělka posilovnového anime s názvem Macho a Name? (Jak se jmenuješ, mačo?) a úspěch je tak téměř stoprocentní. Jak výrazně tyto výsledky ovlivnil propagační klip s hudbou úvodní znělky není ověřitelné, ale tři a půl miliónu zhlédnutí oficiálního videa na YouTube určitě nejsou zanedbatelné.

K zajímavostem patří slovní hříčka na označení klipu jako „Music Video“ (hudební video), pro které se používá zkratka MV, což je stejná zkratka jako pro „Muscle Video“ (video se svaly). Druhou perličkou je fakt, že se vedoucí opening hraje a bude hrát v obchodech napříč Japonskem, a to i v lékárnách Macumoto Kijoši, jejíž výrobky se používají ve zmíněném anime.

Na závěr už snad jenom „Saido često!“ a „Nice bulk!“.

zdroj:   Crunchyroll