Nový film od režiséra Boku dake ga inai mači

Cestování v čase je bezesporu jedním z nejčastějších témat sci-fi žánru a nezřídka se objevuje i v anime. Některá zpracování se pokouší o detailní rozbory z fyzikálního hlediska a některá zase mají cesty v čase jen jako dějový prostředek. Druhým případem bylo i relativně nové anime Boku dake ga inai mači (v překladu „Město, v němž pouze já nejsem“) uvedené v zimní sezóně 2016. Jeho režisér Itó Tomohiko teď přichází s celovečerním filmem Hello World. Prozatím byl zveřejněn jen krátký popis děje, ale cesta v čase tu rozhodně bude mít jednu z hlavních rolí.

Film se odehrává v Kjótu v roce 2027 a hlavním hrdinou je středoškolský student Katagaki Naomi. Před ním se jednoho dne objeví muž, který je údajně také Naomi, ale o deset let starší. Oba musí společně změnit budoucnost a zachránit spolužačku Ruri, se kterou má za tři měsíce „mladší“ Naomi začít chodit. Ve filmu se objeví i známé historické budovy jako například Fušimi Inari-taiša nebo chrám Kamo. S tím souvisí i další propagační slogan tohoto anime: „Je to příběh, který zatím nikdo neviděl, o tom, jak někdo hledá sám sebe. Zároveň ale se scénami, pohledy a obrazy, které zná každý.“

Režie se ujal již zmíněný Itó Tomohiko, který kromě Boku dake ga inai mači vedl natáčení dvou prvních sérií Sword Art Online nebo první série anime Gin no sadži. Animaci má na starost studio Graphinica (film Rakuen Cuihó, seriál Džúni Taisen), scénář napsal Nozaki Mado (anime Seikai Suru Kado) a v hlavních rolích se představí sejiú Kitamura Takumi jako šestnáctiletý Naomi, Hamabe Minami jako Ičigjó Ruri a Macuzaka Tóri jako Naomi starší o deset let. Premiéra filmu se odehraje v Japonsku 20. září letošního roku. Kromě toho začne tento týden v měsíčníku Ultra Jump vydávaného nakladatelstvím Šueiša vycházet manga adaptace.

Zajímavostí je použití metody „před nahrání“ pro tři hlavní postavy. Hlasy sejiú se nahrají ještě před tím, než se vytvoří samotná animace. Tento způsob záznamu byl použit mimo jiné u slavného filmu AKIRA.