Gotó Mariko připravuje novou desku

Informační portál Natalie oznámil, že zpěvačka Gotó Mariko pracuje na nové sólové desce. Ta byla nazvána Gainsbourg ni aisarete a její vydání je plánováno na závěr letošního roku – konkrétně na středu 11. prosince. Ač nejde o první sólové album této zpěvačky, půjde o první vydané pod jejím novým pseudonymem DJ Gotó Mariko, který používá necelé dva roky. Deska ponese autorčin otisk od začátku do konce, neboť Gotó se přímo postarala o text, kompozici, aranže, nahrávání i finální úpravy všech skladeb. Na disku bude mezi novými písněmi i ta složená pro film Otoko no jasašisa wa zenbu šitagokoro nandesutte z letošního MOOSIC LAB festivalu. Film režírovala Nomura Nao.

V domácím Japonsku si Gotó vydá desku sama. O mezinárodní distribuci se postará indonéský vydavatel Gerpfast Records, který album vydá na audiokazetě s přibaleným kódem ke stažení skladeb. Předobjednávky kazet budou zahájeny letos v říjnu. V plánu jsou i další distribuční metody, ty však v současné době nejsou specifikovány.

Gotó Mariko zahájila svou hudební pouť začátkem nového milénia v punkové kapele Usagi, která stihla vydat pouze dvě kratší nahrávky a jediné album, než se rozpadla. Gotó následně společně s Kozenim Jošitakou a Kuwanem Jošifumim založila noise-jazzovou kapelu Midori. V samotném závěru roku 2010 se členové Midori rozešli a kapela zanikla. O rok později vydala zpěvačka své první sólové album. Po dalších dvou deskách začátkem roku 2015 prohlásila, že s hudbou končí, načež zrušila všechna plánovaná vystoupení. V mezičase pouze občas skládala a produkovala pro ostatní umělce, například několik písní pro Haru Nemuri. V závěru roku 2017 pak poprvé po letech vystoupila živě na akci SCUM PARK2017 již pod pseudonymem DJ Gotó Mariko. Loni v prosinci pak po čtyřech letech vydala nové CD nazvané DEMO obsahující čtyři skladby, případně v limitované edici pět.

zdroj:   Natalie