Eizóken ni wa te o dasu na! v Juasově podání

Květen s sebou přinesl oznámení animované adaptace mangy Eizóken ni wa te o dasu na!, za níž stojí kreslíř Ówara Sumito. Projekt bude mít podobu televizního seriálu, jenž se bude vysílat na veřejnoprávní stanici NHK. Datum premiéry zatím stanoveno nebylo. Vedle prvních obrázků z anime byla zveřejněna i upoutávka, kterou přikládáme na konec článku. S oficiálními stránkami byl spuštěn i twitterový účet.

Režisérem i hlavním scénáristou se stal Juasa Masaaki, v jehož životopise najdeme projekty jako film Mind Game a seriály Kaiba a Ping Pong THE ANIMATION. Animátor Asano Naojuki, kterého můžeme znát ze Saint Onii-san a Mahódžin Guru Guru, pro seriál nakreslil návrhy postav. Hudební doprovod složil Órutaiči, který vedle své sólové dráhy složil například hudbu ke krátkému OVA Kick-Heart. Animační práce probíhají pod střechou Juasova studia Science SARU.

Předloha vychází v měsíčníku Spirits, který publikuje nakladatelství Šógakukan, a v současné době čítá čtyři svazky. Zatím poslední vyšel 10. května. Manga vypráví o třech středoškolských spolužačkách – Asakusa Midori miluje vytváření propracovaných fikčních světů světů, Mizusaki Cubame by se ráda stala animátorkou a Kanemori Sajaka touží po bohatství. Všechny společně se pokusí vytvořit vlastní film. Titul v roce 2017 vyhrál Bros Comic Award a loni se dočkal nominace v Manga taišó.