Sága o Vinlandu oznámila letní premiéru

24. dubna došlo k aktualizaci oficiálních stránek animované adaptace mangy Vinland Saga (v překladu Sága o Vinlandu), za kterou stojí kreslíř Jukimura Makoto. Mezi novinkami byl nový propagační obrázek, upoutávka, datum premiéry, doplnění tvůrčího týmu i hlasového obsazení. K televizní premiéře seriálu dojde na stanici NHK, na níž se první epizoda odvysílá v pondělí 8. července deset minut po půlnoci. Prostřednictvím služby Amazon Prime bude díl k dispozici o den dříve. Úvodní epizoda ještě o něco dříve dostane předpremiéru, která se uskuteční 2. června v kině Šindžuku Wald 9. Promítání bude spojeno s besedou, na niž se dostaví režisér Jabuta Šúhei a seijú Išigami Šizuka, Uemura Júto a Macuda Keničiró.

Hlavní postavy doplní Učida Naoja v roli Áskeladda, velitele vikinské kumpanie, Jasumoto Hiroki jako Bjorn, Áskeladdova pravá ruka, Ono Kenšó v roli Knuta, syna dánského krále Svena Vidlího vousu, Ócuka Akio jako Thórkell, jeden Jómských vikingů.

Mezi stávající členy týmu se zařadili Hirabajaši Izumi a Ónuki Kentaró, oba jsou podepsáni po koncepcí výpravy. Hirabajaši kreslila pozadí například k seriálům Higaši no Eden a BANANA FISH. Ónuki se podílel na filmech Toaru hikúši e no cuioku a Šiša no teikoku. Oba jsou zaměstnanci studia Bamboo. Araki Hirofumi se postará o digitální komponenty. V minulosti pracoval na projektech Owari no Seraph a Dimension W. Informace o dalších členech týmu naleznete v předchozích novinkách.