Bližší informace k adaptaci Ságy o Vinlandu

Ve středu 6. února došlo k aktualizaci oficiálních stránek animované adaptace mangy Vinland Saga (v překladu Sága o Vinlandu) kreslíře Jukimury Makota, které byly doplněny o nové informace týkající se tvůrčího týmu a hlasového obsazení. Dále jsme se dočkali první plnohodnotné upoutávky a nového propagačního obrázku. Upoutávku najdete na konci článku, zatímco obrázek můžete vidět vlevo. Již z předchozí novinky jsme věděli, že seriál bude režírovat Jabuta Šúhei, hlavním scénáristou se stal Seko Hiroši, návrhy postav nakreslil Abiru Takahiko a animační práce má na svědomí WIT STUDIO. Datum premiéry zatím stále nebylo zveřejněno, víme pouze, že by k ní mělo dojít ještě letos.

Takeda Júsuke, v jehož životopise najdeme seriály jako Gankucuó a Higaši no Eden, se stal vedoucím výpravy. Barevnou paletu vybíral Hašimoto Satoši, který se podílel na filmech Perfect Blue a Micuami no kamisama. Kawašita Hiroki se ujal pozice hlavního kameramana, jako tomu bylo i v případě Sora jori mo tói bašo a Death Parade. Vedoucím střihu se stal Kimura Kašiko, který nyní pracuje na projektu Boogiepop wa warawanai. Zvláštní efekty má na starosti společnost MADBOX. CGI dostalo na starosti studio Chiptune. Režii CGI složky byla svěřena Takehaně Maju.

Hudební doprovod skládá Jamada Jutaka, jehož tvorbu jsme mohli slyšet mimo jiné v seriálech Tókjó kušu a Infini-T Force. Pozici režiséra zvuku zastává Hata Šódži. O zvukové efekty se postará studio Sound Team Don Juan. V hlavní roli vikinského chlapce Thórfinna uslyšíme Uemuru Jútu. Jeho postavě v dětství propůjčí hlas Išigami Šizuka. A Thórfinnova otce Thórse namluví Macuda Keničiró.