Jak to vypadá s Gundamy v roce 2019

Gundam příští rok oslaví již čtyřicátiny. K této příležitosti studio Sunrise odhalilo v živém vystoupení, které bylo dostupné i skrze stream, své plány pro tuto značku nejenom na následující rok. V první řadě byly zveřejněny čtyři výroční plakáty, které vyobrazují vždy dvě Gundam série. První s Amurem Rayem z Kidó Senši Gundam a Banagherem Linksem z Kidó Senši Gundam UC můžete vidět vlevo. Zbylé tři plakáty naleznete na konci článku. Heslem pro výročí i následující projekty je „překonat hranice“. K výročí složil SUGIZO, člen kapel LUNA SEA a X JAPAN, doprovodnou píseň nazvanou THE BEYOND.

Na jaro příštího roku je připraveno televizní vysílání série Kidó Senši Gundam THE ORIGIN, která vznikla jako šestice filmů, avšak pro potřeby vysílání byla předělána do podoby třináctiepizodního seriálu. Vysílat se bude na veřejnoprávní stanici NHK. Písně k úvodním i závěrečným titulkovým sekvencím bude opět produkovat SUGIZO se svou kapelou LUNA SEA. V plánu je vedle nových písní nazpívat i starší písně spjaté s Gundam sérií. Dalším připravovaným televizním počinem pro příští rok je nový přírůstek do série Gundam Build, která bere koncept skládaní plastových modelů robotů a transformuje jej v seriál.

Co se filmových dobrodružství týče, v roce 2019 můžeme očekávat rekapitulační film seriálu G no Reconguista, který kromě pouhého shrnutí nabídne i nové scény. Kidó Senši Gundam Senkó no Hathaway byl rovnou oznámen jako filmová trilogie, jejíhož prvního dílu bychom se též měli dočkat již příští rok. Titul vychází ze stejnojmenné románové trilogie, kterou napsal Tomino Jošijuki. Ještě nás čeká prozatím blíže nespecifikovaný projekt SD Gundam World Sangoku Sókecuden.

Dále se v únoru můžeme těšit na divadelní představení založené na Kidó Senši Gundam 00. V létě se pak uspořádá koncert Gundam hudby a další hudební projekt podobného ražení je již plánován i na podzim. A v roce 2020 by mělo v Jokohamě dojít k odhalení osmnáctimetrového Gundamu schopného pohybu.

Na plakátu vlevo vidíme Mikazukiho Auguse z Kidó Senši Gundam Tekkecu no Orphans a Secunu F Seiei z Kidó Senši Gundam 00. Uprostřed jsou Kamille Bidan z Kidó Senši Z Gundam a Heero Yuy z Šin Kidó Senki Gundam Wing. Vpravo pak nalezneme Bellriho Zenama z G no Reconguista a Casvala Rem Deikuna a Artesii Som Deikun z Kidó Senši Gundam THE ORIGIN.