Letní Wonder Festival 2018

Minulou neděli se opět po půl roce konal Wonder Festival, tentokráte ve své letní edici. V japonské Čibě jste si za vstupné 2 500 japonských jenů mohli po dobu sedmi hodin užívat pohledů na figurky oficiální, dódžinové, nebo i garážové kity, a pokud jste měli dostatek odhodlání a peněz v peněžence, mohli jste si nějakou tu figurku nebo kit dokonce i pořídit. Samozřejmě jste museli být rychlí, protože zásoby byly omezené, zvláště u menších výrobců, a tak pokud jste dorazili třeba v poledne, už jste nemuseli u některých stánků mít šanci – a to i přes to, že akce začínala v deset.

Na festivalu se opět představili největší výrobci figurek z celého Japonska, za některé jmenujme Good Smile Company, Kotobukiya, Max Factory, Amakuni nebo Alter. Oproti minulému WonFesu trochu ubylo Fate/Grand Order figurek, ale stejně jich pravděpodobně bylo nejvíc (a uvidíte je v příštích měsících). Zpátky se ale nedržely ani figurky z KanColle, jeho protiváhy Azur Lane, případně dalších sérií, které dlouhodobě bodují (nejen) u japonských sběratelů, tedy Girls und Panzer, Love Live a iDOLM@STER, SaeKano, Re:Zero nebo Jama no Susume. Aktuálním nováčkem byla série Darling in the FRANXX, z níž se objevilo několik figurek 02, jak se obecně čekalo.

Good Smile Company se vytáhlo s hromadou nendoroidů a další figurkou Kizuny AI, Alter pak kontroval idoly z Love Live i iDOLM@STER. QuesQ vytasil těžký kalibr pro fanoušky Kantai Collection v podobě figurky Kagy jedoucí po moři a skvěle zpracované a již nabarvené figurky Teruzuki s nábojovými pásy všude kolem. Plum pak představilo prototyp Hinaty z Jama no Susume, která půjde k aktuálně vydané figurce Aoi. Zajímavostí jsou „anime zadky“, kterými se – ve spojení s plochou horní polovičkou – prezentovalo BellFine, a samozřejmě nesměly chybět ani figurky v životní velikosti, tentokráte Ranky a Cheryl k výročí Macrossu F.

Na stránky akce se stále můžete podívat zde. Pokud vás zajímají spíše samotné figurky, doporučuji podívat se na MyFigureCollection, kde uživatel Kaneel již několikátý WonFes vede jak seznam aktualizovaných figurek, tak seznam figurek, které se objevily nově. V neposlední řadě, pokud vás zajímají hezké obrázky, můžete si prohlédnout galerii níže, vyhledat si na Twitteru hashtag #wf2018s nebo si vyhledat galerie ve zdrojích pod článkem. Pokud si chcete nějakou tu figurku pořídit, pak nezbývá než se informovat na MFC a vyhledat si, odkud tu kterou figurku koupit – pro velké výrobce na jejich stránkách či u prodejců typu AmiAmi, u menších výrobců a garážových kitů zkusit svoje štěstí na japonském eBay.