Australský hotel v obležení fanoušků Free!

Asi nikoho nepřekvapí, že mnoho míst a budov v anime je ztvárněno podle lokalit existujících i v reálném světě. Jedním z takových míst je i Russell hotel objevující se ve dvanácté epizodě druhé série plaveckého anime Free! (Free! Eternal Summer). Tento nenápadný podnik se nachází téměř v centru turistické části Sydney a během „natáčení“ se v něm ubytoval i štáb zmíněného seriálu.

Pokud byste si chtěli rezervovat dvoulůžkový pokoj číslo 25, v němž „strávili noc“ Macuoka Rin a Nanase Haruka, budete si muset počkat nejméně rok. Na tak dlouho dopředu je totiž tento pokoj zamluven a zájem nepolevuje ani bezmála dva roky po odvysílání anime. Mnoho hostů prý přichází převlečených za Haru a Rina a někteří dokonce do Sydney přiletí jen na jedinou noc. Ceny dvoulůžkových pokojů v tomto hotelu začínají na 130 australských dolarech (přibližně 2200 Kč), což na centrum Sydney není špatná cena. Kolik ale stojí pokoj číslo 25 zdroje nezmiňují.

Kromě populárního pokoje mají nebývalý úspěch i přívěšky na klíče ve tvarech australských zvířat a rostlin. Jak zpravodajskému serveru News.Com.Au řekl manager hotelu Gary Quass, prodalo se prozatím 460 pokojových klíčenek a objednávky přicházejí doslova z celého světa. Quasse prý mrzí, že tvůrcům anime naúčtoval poplatek 500 dolarů za natáčení v hotelovém pokoji, a kdyby tušil, jaká vlna zájmu bude následovat, nechal by štáb natáčet zadarmo.

zdroje:   news.com.au,  ANN