Titáni se vrací na televizní obrazovky

Již dnes večer se do vysílání dostane třetí série anime Šingeki no Kjodžin, která adaptuje stejnojmennou mangu v našich končinách známou pod názvem Útok titánů. Podle ankety pořádané serverem Charapedia se jedná o nejočekávanější letní sérii mezi japonskými otaku.

I jinde ve světě jde o velice očekávanou sérii. Tomu napovídá fakt, že sérii bude vysílat nejen Crunchyroll, ale i Funimation, Hulu a televizní blok Toonami společnosti Adult Swim. Všechny zmiňované společnosti až na Adult Swim začnou vysílat první díl simultánně s jeho vysíláním v Japonsku, Funimation dokonce rovnou s anglickým dabingem.

 

Poslední zveřejněná upoutávka

Jak jsme již dříve psali, produkční tým je stejný jako v druhé sérii, žádný výkyv ve kvalitě série by tedy neměl nastat. Podle původních informací za úvodní znělkou k anime měla stát japonská skupina X Japan a zpěvák HYDE. Nicméně v pátek bylo na Twitteru odhaleno, že se na ní nepodílela celá skupina X Japan, ale jenom jeden člen, YOSHIKI. Při tomto odhalení byla rovnou i zveřejněna půlminutová upoutávka, ve které je možné úvodní znělku slyšet za vizuálního doprovodu záběrů z anime.

Zmiňovaný příspěvek na Twitteru včetně upoutávky.

Popularity titánů v Japonsku se tradičně chytily i japonské společnosti. Za zmínku stojí například spolupráce autorů anime se značkou Cup Noodles, která vyrábí instantní rámen v kelímku. Výsledkem je několik videí, v nichž se proti titánům bojuje vidličkami a horkou vodou. Mezi další příklady patří prodej masa z titánů nebo spolupráce se ZOO.

https://youtu.be/SmdkDqYZI7g