Mob Psycho 100 si vysloužil pokračování

V závěru března na zvláštním promítání rekapitulujícího speciálu Mob Psycho 100 Reigen ~Širarezaru Kiseki no Reinórjokuša~ bylo oznámeno, že se seriál dočká přímého pokračování, které bude mít podobu televizního seriálu. Oficiální stránky byly nově doplněny o logo druhé řady, jež ponese prostý název Mob Psycho 100 II. Web dále zveřejnil novou propagační ilustraci k příležitosti narozenin protagonisty Kagejamy Šigea, jenž je oslavil v sobotu 12. května. První řada se vysílala v létě roku 2016. K pokračování se vrátí hlavní členové tvůrčího týmu z předchozí série. Hlasové obsazení by rovněž nemělo doznat změn. Datum ani přibližné období premiéry zatím odhaleno nebylo.

Na režisérskou sesli se tedy opět usadí Tačikawa Juzuru, mezi jehož díla patří například seriál Death Parade a nově také film Meitantei Conan Zero no Šikkónin. Jako hlavní scénárista se vrací Seko Hiroši, který napsal scénáře k filmové trilogii Adžin a nadcházejícímu letnímu seriálu BANANA FISH. Návrhy postav nakreslí Kameda Jošimiči, který se mezi diváky proslavil jako animátor nové verze Hagane no Renkindžucuši. Nyní se v kinech promítá film Doraemon Nobita no Takaradžima, pro který rovněž navrhoval postavy. Wakabajaši Kazuhiro, jenž se podílel například na Bungó Stray Dogs DEAD APPLE, se vrací ke zvukové režii. Hudební doprovod složí Kawai Kendži. Jeho skladby bylo možno slyšet například ve filmu Sajonara no Asa ni Jakusoku no Hana o Kazaró.

V hlavních rolích se jako zaskočený student Kagejama Šigeo a jeho mentor šarlatán Reigen Arataka vrací Itó Secuo a Sakurai Takahiro. V dalších rolích je doplní Ócuka Akio, Irino Miju a Macuoka Jošicugu.

Za stejnojmennou komiksovou předlohou stojí kreslíř s pseudonymem ONE, jehož příběh loni, po pěti letech publikace, vyvrcholil 15. svazkem.