Adaptace mobilní hry LAST PERIOD

V neděli 4. února došlo k oznámení animované adaptace hry LAST PERIOD určené pro chytrá mobilní zařízení. Informace byly zveřejněny skrze nově spuštěné oficiální stránky, které dále nabídly propagační obrázek, první upoutávku a jména členů tvůrčího týmu i hlasového obsazení. Projekt bude mít podobu televizního seriálu, jehož se na televizních obrazovkách dočkáme již letos na jaře. Celý název bude znít LAST PERIOD -Owarinaki Rasen no Monogatari-. Projekt produkuje společnost EGG FIRM. Titul vede také vlastní twitterový účet. Upoutávku přikládáme na konci článku.

Iwasaki Jošiaki se ujal režie, se kterou má zkušenosti například ze seriálů Love Hina a Zero no Cukaima. Hlavním scénáristou se stal Širane Hideki, jenž vedl scénáristy anime Dungeon ni Deai o Motomeru no wa Mačigatte Iru Daróka: FAMILIA MYTH. Původní návrhy ilustrátora s pseudonymem Whoopin pro potřeby animátorů přetvořila Takahaši Mika, jež se ujala i povinností přední režisérky animace. Návrh výpravy zpracoval Óhira Cukasa, zatímco vedoucím výpravy se stal Iwase Eidži. Oba spadají pod společnost Studio Tulip. Andó Tomomi vybrala barevnou paletu. Hlavním kameramanem se stal Hirose Juki. Niimi Motoki je vedoucím střihu. Animace byla svěřena studiu J.C.STAFF.

Pod hudebním doprovodem je podepsána společnost Manual of Errors, která dělala na hudbě k seriálům Tamako Market a Madžimodži Rurumo. O zvukovou režii se postará Iwanami Jošikazu, zatímco zvukové efekty vytvoří Kojama Jasumasa. Hudební produkci vede NBCUniversal Entertainment Japan. Píseň „Jokubari Dreamer“ k úvodní titulkové sekvenci nazpívali Hanae Nacuki a Tamura Jukari.

Původní hru vytvořila společnost Happy Elements. Děj je zasazen do světa, který ohrožují bytosti zvané „spirály“. Tyto příšery dokáže zastavit jenom hrstka vyvolených, která kdysi patřila do takzvané osmé divize a která je již minulostí. To ovšem neznamená, že by se spirálové měli přestat rodit. Náš hrdina Haru se proto i se dvěma dalšími vyvolenými snaží osmou divizi vzkřísit a postavit se spirálům na odpor. V hlavních rolích uslyšíme Hanae Nacukiho, Tamuru Jukari, Kikuči Miku, Muraseho Ajumua, Kakumu Ai a Mao.