Podrobnosti o novém Ginga Eiyuu Densetsu anime

Již v polovině roku 2015 bylo oznámeno, že se knižní série Ginga Eijú Densecu (v překladu „Legenda o vesmírných velikánech“) dočká nové animované adaptace. Producenti v prvotním oznámení zmiňovali, že nadcházející anime by nemělo být bráno jako předělávka OVA série z let 1988 až 1997, ale jako nové zpracování původních knih. Oficiální stránky byly nyní doplněny o nový obsah, mezi nějž patří jména tvůrčího týmu, první členové hlasového obsazení, propagační obrázek, upoutávka a forma, kterou bude nové anime mít.

Projekt byl nazván „Ginga Eijú Densecu: Die Neue These“, přičemž v současné době sestává ze dvou částí. Tou první je televizní seriál čítající dvanáct epizod, jehož premiéry se dočkáme příští rok v dubnu. Seriál ponese podtitul Kaikó (volně přeloženo „První střet“). Na seriál o rok později dějově naváže filmová trilogie s podtitulem Seiran („Hvězdné války“).

Režie se ujal Tada Šunsuke, režisér animované adaptace Kuroko no Basuke. Hlavním scénáristou se stal Takagi Noboru, který vedl tým scénáristů aktuálně se vysílajícího seriálu Šókoku no Altair. Návrhů postav se ujali Kikuči Jóko, Teraoka Iwao a Cušima Kei. Kikuči je z trojice nezkušenější; navrhovala postavy například pro již zmíněné anime Kuroko no Basuke, zatímco zbývající dva animátoři jsou na tomto postu nováčci. Pod původními mechanickými návrhy je podepsán Kató Naojuki, návrhář původní OVA adaptace. Jeho kresby pro nové anime přepracovali Takeuči Acuši, Cuneki Šinobu a Usui Šindži. Předním režisérem animace se stal Gotó Takajuki, jenž na stejném postu dělal i u seriálu Kemono no Sódža Erin, pro který nakreslil také návrhy postav. Animační práce má v rukou studio Production I.G, které projekt společně s Šóčiku i produkuje.

V hlavních rolích se jako imperiální uzurpátor Reinhard von Lohengramm představí Mijano Mamoru a jako jeho republikánský sok Yang Wen-li naopak Suzumura Keniči. Reinhardovu pravou ruku a nejlepšího přítele Siegfrieda Kircheise namluví Umehara Júičiró.