Grancest Senki připravuje výpravu do televize

grancrest_bijuaruV úterý 30. května došlo k oficiálnímu odhalení animované adaptace knižní série nazvané Grancrest Senki (v překladu „Války o Grancest“). Oficiální stránky nabídly pohled na tvůrčí tým, hlasové obsazení, propagační obrázek i první upoutávku. Projekt má podobu televizního seriálu, na nějž se můžeme těšit příští rok v zimě. Seriál produkuje distribuční společnost Aniplex. První oznámení adaptace proběhlo již loni v říjnu, kdy se jeden z producentů Aniplexu nechal slyšet, že pracuje na převedení série do animované podoby.

Hatakejama Mamoru se ujal režie jako tomu bylo i v případě obou sérií Šówa Genroku Rakugo Šindžú. Hlavními scénáristy se stali Mizuno Rjó a Jano Satoši. Mizuno je autorem předlohy, zatímco pro jeho kolegu Janoa půjde o první zářez v anime průmyslu. Pod scénáři dílčích epizod je podepsána společnost Write Works, jejímiž členy jsou Kizawa Jukito, Nakamoto Muneo, Takajama Acuši, Jamamoto Júko a Urušibara Kóhei. Návrhy postav nakreslil Jakó Hiroši, pro nějž jde o první zkušenost na tomto postu. Jako pomocný návrhář se osvědčil v seriálech Ano Nacu de Matteru a Witch Craft Works. Animační stránku věci má na starosti studio A-1 Pictures.

Hudební doprovod složí Kanno Júgo, jehož tvorbu jsme mohli slyšet v seriále G no Reconguista a filmu BLAME!. Iwanami Jošikazu zastane povinnosti režiséra zvuku. Což je post, který měl i u projektů Baccano! a Girls und Panzer. V hlavních rolích uslyšíme seijú jako jsou Kumagai Kentaró, Kitó Akari, Ueda Reina, Hino Satoši, Macuoka Jošicugu, Iguči Júiči, Kajano Ai, Takamori Nacumi, Nakamura Júiči, Hatano Wataru a Sakurai Takahiro.

Za knižní předlohou stojí spisovatel Mizuno Rjó, z jehož hlavy vzešlo i populární fantasy Lodoss-tó Senki. Jeho Grancrest série začala vycházet v roce 2013 a doposud vydala na osm knih. Autorův text o ilustrace obohacuje kreslířka Mijú. Mezi její předešlé práce patří například ilustrace knih Kókaku no Regios. Grancrest Senki se odehrává v zemi, kde byly velkým pánům svěřeny mocné síly, s jejichž pomocí měli chránit své poddané. Vládci jich ovšem zneužili k vzájemnému soupeření. Kouzelnice Silka Meretes a potulný rytíř Teo Cornello se rozhodnou spojit síly a napravit zemi, již vinou sobeckých pánů sužuje válka a chaos.