Manga Fairy Tail končí, ale příběh dále pokračuje

fairy_tailJiž od začátku roku se mluvilo o tom, že Fairy Tail se blíží svému konci. V posledních týdnech to definitně potvrdil i sám autor mangy Mašima Hiro, který oznámil, že zbývá už jenom několik posledních kapitol, přesněji osm. Manga tak v červenci skončí po necelých jedenácti letech od první vydané kapitoly.

Fanoušci Fairy Tail ale nemusí zoufat. Autor mangy totiž na svém účtu na Twitteru prozradil, že i když původní manga končí, tak Fairy Tail jako takový bude ještě pokračovat. Dokonce prohlásil, že má s touto sérií ještě hodně plánů a že se je na co těšit. Lze tak očekávat další, zejména animované, projekty z tohoto světa. Nicméně již dříve oznámil, že po dokončení mangy Fairy Tail chce brzy začít vydávat novou mangu, která bude vyprávět nový příběh s novými postavami v novém světě.

Manga začala vycházet v roce 2006 a inspirovala dvě televizní série, několik různých OVA a spinoff mangu. Kromě toho jsme se dočkali dvou filmů, první z nich Gekidžóban Fairy Tail: Hóó no Miko se dostal do kin v roce 2012, druhý film Gekidžóban Fairy Tail: Dragon Cry se do japonských kin dostal v květnu.

zdroje:   CrunchyRoll,  ANN