Jarní Roku de Naši Madžucu Kóši to Akashic Records

c0v-ccqvqaade6hŽe se knižní série nazvaná Roku de Naši Madžucu Kóši to Akashic Records (v překladu „Ákášická kronika nezvedeného lektora magie“) dočká své animované adaptace, jsme věděli od letošního března. Nyní však došlo ke zveřejnění bližších informací týkajících se především tvůrčího týmu a hlasového obsazení. Adaptace bude mít podobu televizního seriálu, jehož úvodní epizoda bude mít premiéru v dubnu roku 2017. Projekt má otevřeny oficiální stránky a vedle nich rovněž twitterový účet.

Režie se ujal nováček v branži Kazuto Minato. Hlavní scénáristkou se stala Mačida Tóko, jež se podílela na seriálech Endride a Ókami Kakuši. Návrhy postav nakreslil Kimura Satoši, jako tomu bylo i u webového speciálu Masamune Datenicle. Kimura se společně s Iino Makotem ujali povinností předních režisérů animace. Iino pracoval například na Gakkó Guraši!. Animátor Hašimoto Takaši získal pozici režiséra animace zvláštních efektů. Kaneko Júdži se stal vedoucím výpravy, což je post, který zastával i u filmu Sakasama no Patema. Animační práce byly svěřeny studiu LIDEN FILMS.

Hudební doprovod složí Cucumi Hiroaki, jehož tvorbu jsme mohli letos slyšet v seriálech Kuromukuro, orange a Long Riders!. Záda mu kryje hudební oddělení společnosti Kadokawa. O režii zvuku se postará Šimizu Jódži mezi jehož projekty patří filmy Redline a Nerawareta Gakuen. V hlavních rolích se představí Saitó Sóma (Glenn), Fudžita Akane (Sistine), Mijamoto Jume (Rumia), Takahaši Hiroki (Albert), Kitamura Eri (Celica) a Ozawa Ari (Re=L).

Pod předlohou je podepsán Hicudži Taró, jehož texty o ilustrace obohacuje Mišima Kurone, jejíž jméno je spjato i s knižní sérií Kono Subarašii Sekai ni Šukufuku o!. První kniha z jejich společné série vyšla v červenci roku 2014. Příběh doposud vydal na sedm dílů. RokuAka byla také zadaptována do podoby mangy, kterou kreslí Cunemi Aosa. V současné době má manga v prodeji čtyři sborné svazky.