Pop in Q ještě letos

news_xlarge_poppinq_20160720_01V lednu jsme informovali o chystaném originálním filmu s názvem Pop in Q. Po aktualizaci oficiálních stránek nyní víme, že se snímku dočkáme ještě letos – do kin vstoupí 23. prosince. Dále došlo k odhalení nového propagačního obrázku (vlevo), dalších členů tvůrčího týmu i hlasového obsazení. Projekt vzniká k oslavám 60. výročí studia Toei Animation. Vedle nové upoutávky bylo rovněž uvolněno video se třemi minutami z filmu. Obě jsou přiloženy na konci článku.

Již z dřívějška jsme věděli o režisérovi Mijaharovi Naokim, návrháři postav Kurobošim Kóhakuovi, který nakreslil původní návrhy, a Urakami Takajukim, který je posléze přetvořil pro potřeby animátorů. Vedoucím výpravy se stal Óniši Minoru, jenž se podílel i na anime Girls und Panzer. Scénář napsala Arai Šúko, pro níž jde o první práci v anime branži. Doposud psala scénáře především k televizním seriálům jako Dark Suit a My Girl. Produkci vedou Tošijuki Macui a Jutaka Kanemaru.

Hudební doprovod skládají pánové Katajama Šudži a Mizutani Hiromi. První jmenovaný složil hudbu například k seriálům Overlord a Super Lovers, zatímco druhý k Džigoku Šódžo a Non Non Bijori. V hlavních rolích uslyšíme Seto Asami (jako Kominato Isumi), Izawu Šiori (Hioka Aoi), Ozawu Ari (Ómiči Asahi), Kurosawu Tomojo (Cukui Saki) a Tanezaki Acumi (Tomodate Konacu). Ty doplní Hondo Kaede, Išihara Kaori, Tanóe Marina, Arai Satomi a Mao.

Film bude vyprávět o pětici základoškolaček, které se jednoho dne setkají v neznámém světě. Děvčata se dozví, že světu hrozí veliké nebezpečí, a bude na nich, aby jej odvrátily. Dívky budou muset jedna druhé navzájem otevřít srdce a následně zahnat zlo společným tancem. Naneštěstí se zdá, že naše pětka nemá svůj svět až tak v lásce a slečny si odmítají navzájem svěřit svá tajemství. Dokážou překonat své nesnáze, nebo bude jejich svět čelit neodvratné zkáze?