Rjú no Haiša se dočká rozšíření

main_imgV pátek 26. srpna došlo k odhalení, že se projekt Rjú no Haiša (v překladu „Dračí zubař“) dočká rozšíření v podobě televizního speciálu. Speciál bude mít dvě pětačtyřicetiminutové epizody, které se odvysílají příští rok během února. Datum premiéry bude ještě upřesněno. Speciál se objeví v programu televizní stanice NHK. Oficiální oznámení přinesly stránky projektu Nihon Anime(tor) Mihoniči (volně přeloženo „Přehlídka japonské animace“). Následovalo otevření sekce věnované speciálu na stránkách NHK. Půjde o první televizní produkci studia Khara.

Nihon Anime(tor) Mihoniči je kompilační projekt, jenž vybraným tvůrcům nechá během osmi minut zcela volnou ruku. Jako producent projekt vede Anno Hideaki, jehož studio Khara se stalo hlavním zázemím pro oslovené tvůrce. Hlavní část sborníku vydala na pětatřicet epizod. Rjú no Haiša byl prvním kraťasem, který spatřil světlo světa. Epizoda byla 7. listopadu 2014 poskytnuta na stránkách projektu volně ke zhlédnutí. Kraťas napsal a režíroval Maidžó Ótaró, zatímco návrhy postav nakreslil Kameda Jošimiči. Kameda se však na přetvoření kraťasu do podoby speciálu přímo neúčastní.

Režie se protentokrát ujal Curumaki Kazuja, který režíroval šestidílné OVA Furi Kuri. Enokido Jódži a Maidžó Ótaró sepsali scénář. Enokido má na svědomí například snímek Redline. Návrhy postav nakreslil Iseki Šúiči, jenž doposud dělal převážně jako animátor. Kreativním producentem a zvukovým režisérem se stal Anno Hideaki. Projekt produkují Dwango, NHK a studio Khara, které se postará o animační stránku věci.

zdroj:   NHK