Nanacu no Taizai od HobbyJAPAN

CppmgszUIAIhWIENa 90. Comiketu došlo k opětovnému oznámení projektu Nanacu no Taizai od japonské společnosti HobbyJAPAN, která publikuje knižní pravidla her na hrdiny, vlastní měsíčník, knihy ilustrací a vytváří stolní hry, figurky a hračky. Nové anime ponese název „sin Nanacu no Taizai“ (v překladu „prohřešek Sedm smrtelných hříchů“). Projekt byl původně oznámen již v roce 2012, kdy jsme o něm informovali. Několik dalších let však následovalo ticho po pěšině. Anime bude mít podobu televizního seriálu. Datum vysílání prozatím upřesněno nebylo. Po oznámení na Comiketu byly spuštěny oficiální stránky a vedle nich i twitterový účet. Web nabídl ke zhlédnutí úvodní upoutávku, na niž se můžete podívat pod článkem.

Jošimoto Kindži se na seriálu podílí jako režisér a dějový editor. Jošimoto režíroval například druhou sérii anime Genšiken a Queen`s Blade: Ruró no Senši. Hlavním scénáristou se stal Suzuki Masaši, který se podílel na titulech Tytania a Oda Nobuna no Jabó. Návrhy postav pro animátory překreslila Jasuda Sačiko, jako to provedla i u Džúó Mudžin no Fafnir. Jasuda se ještě společně s Ozeki Mijabi a Gotó Džundžim postará o přední režii animace. Seriál vzniká společnými silami studií Artland a TNK.

Střihačem se stal Sakamoto Masaki, jenž přiložil ruku k dílu u R.O.D: The TV a Jokohama Kaidaši Kikó. Povinnosti vedoucího výpravy zastane, jako u anime Šónen Maid, Masuda Kenta. Fudžita Satoši se ujal pozice hlavního kameramana, což je post, který plní i v případě aktuálního DAYS. Hudební doprovod složí Cucumi Hiroaki společně s Jokojamó Masaruem; první jmenovaný složil hudbu k seriálu Kuromukuro a druhý naopak k Šigacu wa Kimi no Uso. Režisérem zvuku se stal Morišita Hiroto. Produkci projektu vede společnost Genco.

Anime je založeno na ilustracích od kreslíře s pseudonymem Niθ, jenž obstaral původní návrhy postav k anime Blassreiter a knižní sérii Hjakka Rjóran. HobbyJAPAN stojí za sériemi Queen’s Blade i Hjakka Rjóran. Oficiální stránky nového anime nastínily zasazení děje: „Staneš se následovníkem vládkyň temnoty? Sedm pohledných démonů svádí k hříchům: pýcha, závist, hněv, lenost, lakomství, obžerství a smilstvo. Lechtivá fantastika vedoucí k blaženosti a úpadku začíná!“