Animovaná adaptace Soul Buster

body_bgVe středu 3. srpna došlo k odhalení animovaného projektu Soul Buster. K oznámení došlo skrze nově spuštěné oficiální stránky. Projekt bude adaptovat čínský webový román Š’ling jen-wu, za nímž stojí autor Bai Mao. Anime bude mít podobu televizního seriálu a jeho vysílání začne již letos na podzim. K premiéře dojde na stanici Tokyo MX, na které se bude seriál vysílat ve čtvrthodinovém bloku začínajícím v 18:30. Anime se v listopadu dostane i na stanici MBS, na níž se odvysílají vždy dvě epizody za sebou. Distribuce seriálu v Číně bude zařízena skrze streamovací služby. Dle informačního serveru Oricon by měl seriál čítat dvanáct epizod.

Režie se ujal Watanabe Odahiro, který doposud pracoval převážně jako animátor, jako pomocný režisér však přiložil ruku k dílu u anime Valkyrie Drive: Mermaid. Dohlížet na něj bude režisér anime Sidonia no Kiši, Šizuno Kóbun. Hlavním scénáristou se stal Honda Masaja, který psal scénáře k anime Pretty Rhythm: Rainbow Live. Návrhy postav nakreslil Mijazawa Cutomu, jako tomu bylo i u Hjakka Rjóran: Samurai Girls. Mijazawa si společně s Ičiim Ippeiem a Sakuraiem Masaakim rozdělí povinnosti předního režiséra animace. Animační práce má v rukou studio Pierrot.

Hudební doprovod složí Tatejama Akijuki, jehož melodie zněly v seriálech Kumamiko: Girl Meets Bear a Hero Bank. Záda mu bude krýt společnost Mages. Režisérem zvuku se stal Šimizu Kacunori. Píseň „SOUL BUSTER“ k úvodní titulkové sekvenci nazpívá Ayane. Skladbu „MY OWN LIFE“ k závěrečným titulkům nazpívá hudební duo Zwei. Seriál bude vyprávět o chlapci, jemuž se ve snu podaří rozlomit jistou pečeť, čímž vymaže část čínských dějin. Důsledkem toho je chlapci svěřena karta, s jejíž pomocí může vyvolat duši čínského hrdiny z dob minulých. Jenomže takových jako on je víc, a proto začíná zběsilý boj o historii a vlastní život.