Podzimní Flip Flappers

furipufurapazuOficiální stránky anime Flip Flappers čerstvě zveřejnily nový propagační obrázek, na nějž se můžete podívat vlevo. Projekt byl prvotně oznámen na letošním AnimeJapan, které se konalo v závěru března. Ještě před oficiálním odhalením anime byly spuštěny stránky s odpočtem, který končil právě v okamžik zahájení prezentace na AnimeJapan2016 společnosti Infinite. Ta animovaný seriál produkuje. Televizní premiéra se chystá na letošní říjen. V hlavních rolích se představí Mao a Takahaši Minami.

Režisérské povinnosti byly svěřeny Ošijamovi Kijotakovi, pro nějž půjde o první velký projekt. Ošijama doposud pracoval převážně jako animátor; u filmu Hagane no Renkindžucuši: Milos no Seinaru Hoši si pak vyzkoušel post předního režiséra animace. Pod prvotní vizualizací konceptu je podepsán tvůrce užívající pseudonym tanu, který nakreslil původní návrhy postav pro seriály Tari Tari a The Rolling Girls. O návrhy postav pro Flip Flappers se postaral Kodžima Takaši, jenž se doposud angažoval primárně jako animátor. Animační práce obstará mladé studio 3Hz, které má na kontě Sora no Method a letošní Dimension W.

Za samotným námětem stojí Pure Illusionist. V hlavní roli budeme sledovat dívku jménem KoKona, která žije u své babičky. Tato zaskočená dívenka jednoho dne narazí na hyperaktivní Papiku, čímž se rozpoutá dobrodružství této dvojice. Jejich úkolem je cestovat do odlišné dimenze, kde se ukrývají magické krystaly, s jejichž pomocí lze splnit mnohá přání. Když se děvčátka na své výpravě dostanou do nebezpečí, jeden z těchto krystalů zazáří a pomůže dvojici se proměnit.