Podoba druhé série Arslan Senki

arslan_keyvisualLoni v říjnu jsme informovali o oznámení pokračování animované adaptace Arslan Senki, která vychází ze stejnojmenné mangy, jež je sama adaptací románové série téhož názvu. Oficiální webová prezentace projektu postupně zveřejňovala nové informace, díky nimž máme nyní o pokračování jasnou představu. Seriál ponese název Arslan Senki: Fúdžin Ranbu a bude čítat osm epizod. První epizoda se odvysílá 3. července v 17:00 v programovém bloku Ničigo na televizní stanici MBS.

Na režisérský post se vrací Abe Norijuki. Scénář sepíše Uezu Makoto. O návrhy postav se postarala trojice Ogiso Šingo, Tazawa Ušio a Watanabe Kazuo. Hudební doprovod má v rukou Iwaširo Taró. Animační práce zůstávají u studia Liden Films. K několika změnám ve tvůrčím týmu však došlo. CG stránky se nyní ujalo studio Felix Film, které nahradilo SANZIGEN z první série. Z toho plynou změny na postech CG režiséra a vedoucího CG modelingu. Těmi se stali Jamašita Kjó a Šimano Tacuja.

Hlasové obsazení zůstává beze změn. Píseň k úvodní titulkové sekvenci nazpívá Aoi Eir, která se podílela i na první sérii, kde byla pro závěrečné titulky použita její skladba „Lapis Lazuli“. Dalším navrátilcem je Kalafina, která znovu nazpívá novou píseň pro závěrečné titulky.

Za mangou stojí kreslířka Arakawa Hiromu, kterou proslavily především díla Hagane no Renkindžucuši a Gin no Sadži. Jejímu dílu však ještě stojí předlohou knižní série, kterou píše Tanaka Jošiki, mezi jehož další díla patří Ginga Eijú Densecu a Sórjúden. Arakawa začala na své verzi příběhu pracovat v roce 2013 a doposud vydala materiálu na pět svazků.