Letní Nanatsu no Taizai speciál

nanatsunotaizaiOficiální stránky animované adaptace Nanacu no Taizai koncem března oznámily, že se titul dočká čtyřepizodního speciálu, k jehož premiéře dojde letos v srpnu. Před několika dny byly informace o vysílání blíže specifikovány. Vysílání započne v neděli 28. srpna v programovém slotu Ničigo, který vysílá televizní stanice MBS každou neděli v 17:00. Speciál tak ve slotu nahradí osmiepizodní pokračování seriálu Arslan Senki. Celý název nového anime zní Nanacu no Taizai: Seisen no Širuši (v překladu „Sedm smrtelných hříchů: Předzvěst svaté války“).

Nový příběh pro speciál napíše autor původní mangy Suzuki Nakaba. Ve tvůrčím týmu došlo od první série k několika obměnám. Na pozici režiséra se ukáže Tokoro Tomokazu, který stál například za Haibane Renmei a OVA Hellsing. Ten nahradil Okamuru Tensaie, který je nyní zaneprázdněn režírováním anime Kuromukuro. Hlavní scénáristkou se nově stala Ajana Juniko, jež přispěla k seriálům Denpa Onna to Seišun Otoko a Makura no Danši. Ta nahradila Sugu Šótaróa, který dělal na první sérii.

Návrhy postav nakreslí navrátilec Sasaki Keigo, který mimo Nanacu pracoval na Boku dake ga Inai Mači a Ao no Exorcist. Přední režisérkou animace se stala Sudó Tomoko, jež se podílela na Gin no Sadži a Imawa no Kuni no Alice. K hudebnímu doprovodu se vrátí skladatelé Sawano Hirojuki a Wada Takafumi, kteří spolupracovali i na Owari no Seraph. Seriál vzniká pod křídly společnosti A-1 Pictures.

Hlasové obsazení zůstává neměnné a diváci se tedy mohou těšit na návrat jmen jako Suzuki Tacuhisa, Fukujama Džun, Júki Aoi, Amamija Sora, Kuno Misaki, Kadži Júki, Mijano Mamoru, Sakamoto Maaja, Takagi Júhei a dalších. První série adaptující stejnojmennou mangu se vysílala v roce 2014 a 2015. Celkem se dočkala čtyřiadvaceti epizod. V červnu a srpnu 2015 následovaly ještě dvě bonusové epizody přibalené k limitovaným edicím patnáctého a šestnáctého svazku mangy. Předloha v současné chvíli čítá dvacet svazků.