Tvůrčí tým nového Berserka

news_xlarge_BER_keyvisual_1stNové číslo čtrnáctideníku Young Animal, jejž publikuje nakladatelství Hakusenša, přineslo značné množství informací o nadcházející animované adaptaci mangy Berserk, o níž jsme informovali loni v prosinci. O nová fakta byly následně doplněny i oficiální stránky. Došlo k odhalení tvůrčího týmu, hlasového obsazení, doplnění oficiálních stránek, zveřejnění dalšího propagačního obrázku a odhalení písně, která v anime zazní. Seriál zahájí letos v létě na televizní stanici WOWOW a MBS v jejím programovém bloku Animeism. Seriál ponese prostý název Berserk.

Na režisérskou sesli usedl Itagaki Šin, jenž se postaral o adaptace Devil May Cry a Teekjú. Hlavním scénáristou se stal Fukami Makoto, který pracoval na seriálu Juru Juri San Hai!. Asistovat mu bude Jamašita Takaši, který pomáhal i u scénáře k filmu Cencoroll. Návrhy postav nakreslil Abe Hisaši, který tak učinil i pro anime Chobits a Gunslinger Girl. Hudební doprovod složí Sagisu Širó, jehož tvorbu jsme mohli slyšet v Šinseiki Evangelion a filmové trilogii Berserk: Ógon Džidai-hen. Animační práce si rozdělí studia Millepensee a GEMBA. Produkce se účastní rovněž studio Liden Films.

K hlavní roli šermíře Gutse se vrátí Iwanaga Hiroaki. Stejně tomu bude i u Casky a Griffithe, které namluví Jukinari Toa a Sakurai Takahiro. I ke Kostěnému rytíři se vrátí Ócuka Akio. Ty nově doplní Jasumoto Hiroki jako rytíř Azan, Hikasa Jóko a Okicu Kazujuki jako šlechtična Farnese a její sluha Serpico. Šimono Hiro namluví osiřelého Isidra a drobného elfa Pucka ztvární Mizuhara Kaoru. Išizuka Unšó se stal vypravěčem. O píseň k úvodní titulkové sekvenci se postará rocková kapela 9mm Parabellum Bullet. Hirasawa Susumu sice nebude skládat celý hudební doprovod, avšak poskytne alespoň novou skladbu nazvanou Hai jo, která v anime zazní.