Šingeki no Bahamut: Virgin Soul přichází

virginsoul_kvNa akci AnimeJapan2016 došlo k avizovanému odhalení podrobnějších informací o pokračování anime Šingeki no Bahamut: Genesis. Druhá série bude mít rovněž podobu televizního seriálu a ponese název Šingeki no Bahamut: Virgin Soul. Po akci byly aktualizovány i oficiální stránky, které nahrály první propagační obrázek i upoutávku.

Na režisérský post se vrací Sató Keiiči, který režíroval například Karas a film Asura. Sepsání scénáře se ujala Óiši Šizuka. Návrhy postav opět nakreslil Onda Naojuki, jenž tak učinil i pro seriály Gantz a Ergo Proxy. Nakamura Hideki se stal vedoucím výpravy. Navrátilec Ike Jošihiro složí hudební doprovod jako tomu bylo u Kamiču! a Freedom. Animace zůstává v rukou studia MAPPA.

Scénáristka Óiši Šizuka nedlouho po akci na svém blogu uvedla, že seriál bude dlouhý čtyřiadvacet epizod. Nový seriál bude na předchozí z roku 2014 dějově navazovat, ovšem v hlavní roli se objeví nová hrdinka. Vedle tohoto počinu vzniká i seriál Šingeki no Bahamut: Manaria Friends, na němž dělá animační studio Hibari. Producent série na svém twitteru loni rozprášil divácké obavy a potvrdil, že Manaria Friends a v té době Genesis II jsou dva rozdílné projekty.